بررسی اثرات سطوح مختلف سختی و نسبت های مختلف کلسیم و منیزیم سختی آب بر عملکرد تولیدمثلی سیست و کیفیت لارو پریان میگو Phallocryptus spinosa

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-11-1_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا غلام زاده

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

کامران رضایی توابع

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

غلامرضا رفیعی

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

مسعود صیدگر

مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

چکیده

سخت پوستان راسته آنوستراکا، با توجه به اندازه مناسب و ارزش غذایی نسبتا مطلوب، پتانسیل بسیار مناسبی به عنوان غذای زنده برای گونه های مختلف آبزیان ارزشمند دارند. عملکرد زیستی تمامی آبزیان به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم تحت تاثیر خواص فیزیکوشیمیایی آب قرار دارند. برای موجودات زنده اکوسیستم ­های آبی، عوامل غیرزنده نظیر دما، سختی آب و pH ازجمله مهم ­ترین عوامل در موفقیت رشد و تولیدمثل می باشند. این تحقیق با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف سختی و نسبت های مختلف کلسیم و منیزیم سختی آب بر عملکرد تولیدمثلی سیست و کیفیت لارو پریان میگو گونه  Phallocryptus spinosaانجام گردید. در این تحقیق تیمار شاهد (آب آزمایشگاه با سختی ۱۱۰ میلی گرم در لیتر) و ۳ سطح سختی ۲۰۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰ میلی­ گرم در لیتر برحسب کربنات کلسیم درنظر گرفته شد. سپس در سختی های مورد آزمایش با افزودن کلرید کلسیم و کلرید منیزیم به آب پایه آزمایشگاه نسبت ­هایمختلفکلسیم به منیزیم شامل ۱۰۰:۰، ۸۰:۲۰، ۵۰:۵۰، ۲۰:۸۰ و ۰:۱۰۰ تهیه شد و سیست های پریان میگوها به تیمارهای مورد نظر وارد شد. شاخص های ارزیابی عملکرد تولیدمثلی و کیفیت لارو شامل درصد تفریخ سیست، اندازه لارو و درصد تلفات لاروها بودند. نتایج اثرات سطوح مختلف سختی و نسبت های مختلف کلسیم و منیزیم بر روی عملکرد سیست پریان میگو نشان داد که بهترین (۰/۰۵≥P) میزان سختی برای تفریخ این گونه با میانگین ۲۵/۷%، سختی ۵۰۰ میلی­ گرم در لیتر کربنات کلسیم و بهترین نسبت کلسیم و منیزیم با میانگین ۶۲% نیز نسبت ۵۰:۵۰ می ­باشد. هم­ چنین افزایش میزان سختی، افزایش معنی دار اندازه ناپلی ها و هم ­چنین میزان مرگ و میر آن­ ها را به ­همراه داشت.

کلیدواژه ها

فالوکریپتوس اسپینوزا, سختی, کلسیم, منیزیم, کیفیت لارو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.