بررسی تاثیر رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) در مرحله پرواری با استفاده از مکمل گیاهی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-11-2_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رمضانی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

شهرام دادگر

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

محمد قدیری ابیانه

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

مطالعه تاثیر استفاده از مکمل گیاهی درغذای پلتشده به منظور افزایش رشد قزل­ آلای رنگین ­کمان پرورشی در مرحله پرواری در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در سال­ های ۹۷-۱۳۹۶ انجام شد. تعداد ۱۸۰ عدد ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان پرورشی با میانگین وزنی  ۲/۱±۲۸/۷ گرم در ۹ عدد مخزن فایبرگلاس (به حجم ۱۵۰ لیتر و با حجم آبگیری ۱۰۰ لیتر) تقسیم گردیده و به­ مدت ۷ هفته با سه جیره غذای حاوی صفر (شاهد)، ۲ و ۴ درصد مکمل گیاهی تغذیه شدند. میانگین بازماندگی در پایان آزمایش ۱۰۰ درصد بوده است. بررسی ها نشان داد که وزن اکتسابی در گروه شاهد برابر با ۱/۹۵±۲۸/۶۲ گرم و برای تیمار ۲% و ۴% به ­ترتیب ۱/۳۷±۳۰ گرم و ۴/۱۳±۳۰ گرم بوده است. ضریب رشد وی‍ژه نیز برای تیمار­های شاهد  ۰/۳۸±۱/۳۳ و برای تیمار ۲% و ۴% به ­ترتیب برابر ۰/۳۸±۱/۵۲ و ۰/۱۶±۱/۴۸ بوده است. هم ­چنین رشد اختصاص روزانه برای تیمار شاهد برابر ۰/۰۴±۰/۵۸ با ضریب تبدیل غذایی ۰/۵۸ گرم و برای تیمارهای ۰/۰۲ و ۴% به ­ترتیب برابر ۰/۸۰±۰/۶۱ با ضریب تبدیل غذایی ۰/۷۹ و ۰/۵۰±۰/۶۰ با ضریب تبدیل غذایی ۰/۸۱ بوده است. هم ­چنین بین میانگین­ های وزن نهایی سه تیمار اختلاف معنی ­دار نبود (۷۹/۰< p) بررسی فوق نشان داد که مکمل گیاهی منجر به تفاوت معنی ­داری در شاخص رشد، ضریب تبدیل غذایی و رشد اختصاصی قزل­ آلای رنگین­ کمان پرورشی نگردیده است.

کلیدواژه ها

رشد, قزل آلای رنگین کمان, مکمل گیاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.