مقایسه برخی از پارامترهای بیوشیمیایی و اسپرم شناختی فیل ماهی (۱۷۶۸ Huso huso Linnaeus) وحشی و پرورشی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_AEJO-11-2_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 187
نویسندگان
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
چکیده
طی این مطالعه که به مدت ۲ ماه از فروردین تا اردیبهشت ۱۳۹۶ در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانیگرگان صورت پذیرفت خصوصیات حرکتی (طول دوره تحرک و درصد تحرک اسپرم)، اسپرماتوکریت، تراکم اسپرم و برخی از خصوصیات بیولوژیکی اسپرم شامل شاخص های پلاسمای سمینال (ترکیبات یونی و آلی) در ۸ مولد وحشی و ۸ مولد پرورشی مورد بررسی قرار گرفت. طول دوره تحرک اسپرم، درصد تحرک اسپرم، اسپرماتوکریت و تراکم اسپرم در فیل ماهی وحشی به ترتیب ۶۱/۶۵±۳۱۰، ۶/۳۱±۸۱/۱۱، ۰/۳۱±۲/۳۳، ۰/۳۶±۲/۵۰ و در فیل ماهی پرورشی به ترتیب ۳۴/۶۱±۱۷۰/۴۳، ۵/۸۱±۶۵/۶۳، ۰/۲۳±۲/۲۶، ۰/۲۸±۲/۱۰ اندازه گیری شد. غلظت های یون سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در فیل ماهی وحشی به ترتیب ۹/۴۷±۹۹/۳۶، ۰/۴۰±۴/۹۶، ۰/۴۴±۷/۵۷، ۰/۱۵±۱/۱۵ میلی مول در لیتر و در فیل ماهی پرورشی به ترتیب ۱۰/۴۰±۹۸/۲۹، ۰/۲۸±۵/۰۳، ۰/۴۷±۷/۷۶، ۰/۲۴± ۲/۱۲میلی مول در لیتر بود. غلظت کلسترول و گلوکز در فیل ماهی وحشی به ترتیب ۸/۷۷±۴۹/۳۳، ۲/۱۲±۳۲/۶۵ میلی گرم در دسی لیتر و در فیل ماهی پرورشی به ترتیب ۴/۷۸±۴۷/۴۷، ۱/۶۶±۳۲/۲۱ میلی گرم در دسی لیتر بود. هم چنین پلاسمای سمینال در فیل ماهی وحشی و پرورشی به ترتیب دارای ۰/۲۷±۱/۱۰، ۰/۲۹±۱/۳۳ گرم در دسی لیتر پروتئین بود. بررسی ها نشان داد که بین طول دوره تحرک، درصد تحرک اسپرم و میزان غلظت یون منیزیم در فیل ماهی وحشی و پرورشی اختلاف معنی داری وجود داشت.کلیدواژه ها
فیل ماهی, پارامترهای اسپرم شناختی, پارامترهای بیوشیمیاییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.