اثرات استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک (Lactobacillus casei) و پربیوتیک (A- MAX) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با رشد (GH وIGF۱) در بچه ماهی کپورمعمولی (cyprinus carpio)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-11-4_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نیکی ملکی

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علی شعبانی

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

رقیه صفری

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

در این آزمایش اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei)، پربیوتیک AMAX و تلفیق پروبیوتیک و پربیوتیک بر بیان ژن­ هورمون رشد (GH) و فاکتور رشد شبه انسولینی (IGFI) درماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. بدین­ منظور تعداد ۱۸۰ قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی ۰/۳۵±۲۳/۷ گرم به ­مدت ۸ هفته با جیره­ های آزمایشی حاوی CFU/gr ۱۰۷ (لاکتوباسیلوس کازئی)، ۰/۱­% پربیوتیک AMAX و ترکیب پروبیوتیک و پربیوتیک و جیره شاهد تغذیه شدند. در پایان دوره، از بافت کبد و مغز نمونه­ برداری شد و استخراج RNA انجام گرفت، برای سنتز  cDNA از کیت Suprime Script RTase استفاده شد و بیان ژن­ های مذکور با استفاده از Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد در گروه ­های تغذیه شده با پروبیوتیک، پربیوتیک و تلفیق پروبیوتیک وپربیوتیک میزان بیان ژن IGF۱ به ­ترتیب ۵/۹۴، ۵/۶۸، ۷/۸۷ برابر گروه شاهد بود. هم ­چنین بیان ژنGH به ­ترتیب ۹/۲۵، ۸/۸۸، ۱۷/۳۵ برابر گروه شاهد بود. اختلاف معنی ­داری در هر دو ژن تغذیه شده با تلفیق پروبیوتیک وپربیوتیک با تیمارهای مجزای پروبیوتیک و پربیوتیک مشاهده شد (۰/۰۵> P).نتایج این مطالعه نشان­ دهنده اثرات مفید لاکتوباسیلوس کازئی و پربیوتیک AMAX به ­ویژه به صورت تلفیقی بر شاخص ­های رشد ماهی کپور می ­باشد (۰/۰۵> P).

کلیدواژه ها

ماهی کپور, لاکتوباسیلوس کازئی, پربیوتیک AMAX, IGF۱, gh, رشد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.