تاثیر محرک ایمنی ماکروگارد و جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) بر برخی فراسنجه های خونی ماهی ازون برون (Acipenser stellatus)‎

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-11-4_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمار صالحی فارسانی

گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی سلطانی

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

ابولقاسم کمالی

گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی شمسایی مهرجان

گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

اثرات محرک ایمنی ماکروگارد و اسپیرولینا بر برخی پارامترهای خونی ماهی ازون ­برون جوان در این مطالعه مورد سنجش قرار گرفت. این تحقیق با استفاده از یک طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار و ۳ تکرار، شامل تیمار شاهد (M۰S۰) که واجد جیره غذایی پایه بدون افزودنی، جیره پایه مکمل شده با ۰/۱ درصد ماکروگارد (M۱S۰)، جیره پایه مکمل شده با ۰/۱ درصد پودر اسپیرولینا (M۰S۱)، جیره پایه مکمل شده با ۰/۱ درصد ماکروگارد به ­همراه ۰/۱ درصد پودر اسپیرولینا (M۱S۱) و جیره پایه مکمل شده با ۰/۵ درصد ماکروگارد به­ همراه ۰/۵ درصد پودر اسپیرولینا (M۵S۵) طراحی شد. تعداد ۷۰۰ عدد ماهیان ازون ­برون (وزن متوسط ​​۱/۰۶±۸۷/۵۶ گرم) به ­مدت ۱۲ هفته با جیره های آزمایشی تغذیه شد. در انتهای آزمایش، تعداد گلبول های سفید (WBC)، تعداد گلبول های قرمز (RBC)، هماتوکریت (HCT)، میزان رسوب گلبول های قرمز (ESR) و شمارش افتراقی گلبول های سفید مورد سنجش قرارگرفت. حداکثر مقادیر WBC و HCT در تیمار M۵S۵ بود، درحالی که حداقل مقدار ESR در این تیمار مشاهده شد (۰/۰۵> p). میزان شاخص RBC در تیمار M۵S۵ نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. حداکثر مقدار جمعیت لنفوسیتی (۲/۱۰±۷۵/۰۸ درصد) در تیمار M۵S۵ مشاهده شد و حداکثر مقدار نوتروفیل ها در تیمارهای M۵S۵ و M۱S۱ مشاهده شد (۰/۰۵< p). بنابراین، استفاده توام از ماکروگارد و اسپیرولینا هرکدام در سطح ۰/۵ درصد در جیره غذایی ماهی ازون برون به طور معنی داری سبب بهبود شاخص های خونی، جمعیت لنفوسیت ها و نوتروفیل ها می گردد.

کلیدواژه ها

ازون برون, ماکروگارد, اسپیرولینا, شاخص های خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.