آنالیز خرابی پیش رونده ی ساختمان های دال تخت با درنظرگرفتن اثر پس پانچ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 37، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-37-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل موسی پور

دانشکده ی عمران و معماری، دانشگاه ملایر

واحد قیاسی

دانشکده ی عمران و معماری، دانشگاه ملایر

رحمت مدندوست

دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه گیلان

چکیده

در نوشتار حاضر، اثر مقاومت پس پانچ در خرابی پیش رونده ی ساختمان دال تخت ۳ طبقه بررسی شده است. بیشتر مطالعات پیشین به شکست برش پانچ دال های تخت محدود شده و رفتار پس پانچ اتصال ها نادیده گرفته شده است. سه سناریوی بارگذاری، شامل حذف ناگهانی ستون های: گوشه، کناری و میانی در طبقه های اول و سوم ساختمان بررسی شده است. نتایج نشان می دهند که ظرفیت پس پانچ در اتصال ها، مانع از خرابی کلی ساختمان می شود. برای سازه های مدل شده، ضریب بزرگ نمایی دینامیکی نیز محاسبه شده است. اثر عواملی همچون آسیب های قبلی در اجزاء سازه به علت بارگذاری لرزه یی و شرایط مرزی در رفتار سازه ی دال تخت بررسی شدند. نتایج حاصل از تحلیل ها نشان می دهند که در نظر نگرفتن اثر پس پانچ می تواند منجر به ایجاد خطا در ارزیابی پتانسیل خرابی پیش رونده ی ساختمان های دال تخت شود.

کلیدواژه ها

ساختمان دال تخت, اتصال دال ستون, مقاومت پس پانچ, خرابی پیش رونده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.