بررسی رفتار لرزه ای قاب های فولادی صلب پس از آتش سوزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی زلزله، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BESE-3-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد حاجی کریمیان

دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

فرزانه حامدی

دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

رمضانعلی ایزدی فرد

دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

ساختمان­های زیادی به دلایل مختلف آتش­سوزی را تجربه می­کنند. مشاهدات نشان می­دهد بسیاری از آنها که همچنان پایدار مانده­اند با اصلاح ظاهر سازه به کاربری خود ادامه می­دهند. با وجود احتمال وقوع زلزله­، لازم است بررسی شود که آیا سازه در شرایط جدید همان مقاومتی که در طراحی برای آن در نظر گرفته ­شده را دارا می باشد یا خیر. در این مطالعه، سه قاب خمشی فولادی ۴، ۷ و ۱۰ طبقه پس از طراحی، تحت دو سناریوی حریق متقارن قرار گرفته­اند. قاب­ها ابتدا مطابق بخش گرم شدن منحنی حریق پارامتری یکی از سناریوها حرارت دیده و با­ تعیین یک معیار خرابی برای قاب فولادی، حداکثر زمان و در ­نتیجه درجه حرارت متناظر برای حصول فاز سرد شدن به دست آمده است. پس از فرآیند آتش­سوزی-سرد شدن، رفتار لرزه­ای قاب­ها با استفاده از روش تحلیل­ استاتیکی ­غیرخطی بررسی شده است. نتایج نشان می­دهد سازه­های حرارت­دیده، هنگامی­که تحت بارگذاری لرزه­ای قرار می­گیرند، در برش پایه­ی مشخص، تغییر مکان بیشتری نسبت به سازه­هایی دارند که پیش از زلزله، هیچ­گونه تجربه­ای از آتش­سوزی­ ندارند. همچنین تفاوت عمده ی سازه­های با و بدون تجربه ی آتش­سوزی، در جابه­جایی نسبی چند طبقه ی فوقانی موقعیت آتش­سوزی است که از مقدار جابه­جایی نسبی مجاز طبقه تجاوز می­کند. ازاین رو به طور لزوم باید سناریوهای محتمل و بحرانی حریق در ارزیابی­ها منظور گردد.

کلیدواژه ها

زلزله پس از آتش سوزی, تحلیل استاتیکی غیرخطی, سناریوی آتش سوزی, منحنی دما-زمان پارامتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.