بررسی پلی مرفیسم ژن کیتیناز در چند رقم برنج ایرانی با استفاده از روش RFLP-PBR

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه علوم محیطی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SCJS-6-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود شیدایی

دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی

نسترن حیدری

بخش ژنومیک، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج،

بهزاد قره یاضی

موسسه تحﻘیﻘات بیوتکنولوژی کشاورزی

چکیده

بیماری زنگ برگ در برنج یک بیماری قارچی عمده است که توسط Rhizoctonia solani پدید می آید.تحقیق حاضر برای شناسایی تنوع ژن کیتیناز در ۱۹ رقم برنج ایرانی و با استفاده از روش RFLP-PBR و آنزیم های محدود کننده SacI ،aq-I ،RsaI و Ava-I انجام گرفته است . هضم ژن RICCH- ۳ توسط آنزیم های اختصاصی RsaI و TaqI باندهای یکسانی را در تمامی ارقام برنج مطالعه شده پدید آورد در حالی که هضم ژن RICCH- ۱ وجود پلی مرفیسم را در دو رقم ۱۲۰۵ و ۱۲۰۶ نشان داد. از طرفی هضم ژن RICCH- ۲ باندهای پلی مورف در ارقام ۶۶۵ و۶۶۷ بوجود آورد. ارقام مطالعه شده هیچ تنوعی را برای جایگاه های AvaI و SacI نشان ندادند . بطور کلی تعداد ۱۳ باند از هضم آنزیم های RsaI و TaqI در ارقام برنج بدست آمد که از این میان تعداد ۴ باند در تمامی ارقام مشترک بودند. یک باند اختصاصی در رمق ۳۲۶ وجود داشت در حالی که ۴ باند درتمامی ارقام بجز رقم ۳۲۶ مشاهده شدند. نتایج بدست آمده احتمال وقوع حذف درون ژنی RICCH- ۱ و نیز مضاعف شدگی درون ژنی RICCH-۲ را نشان می دهند . گروه بندی ارقام برنج بر اساس باندهای حاصل از RFLP ارتباطی را با محل جغرافیایی ارقام نشان نداد

کلیدواژه ها

کیتیناز, ایران, چند شکلی طولی قطعات محدود شده, برنج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.