پیشنهاد معیارهای اعتباری کلیدی ارزیابی پایداری، برای بهروزرسانی و توسعه سیستمهای بینالمللی رتبهبندی ساختمان سبز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله صفه، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SOFEH-27-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ملازاده یزدانی

دانشجوی دکتری فناوری معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

با تمرکز بر اعتبار گواهی نامه های سبز، که بیشتر بعد زیست محیطی پایداری را پوشش می دهند، تصویر عظیم سیمای پایداری نادیده گرفته می شود. از این منظر، توسعه معیارهای اعتباری کلیدی ابزارهای رتبه بندی و عرضه چارچوبی از معیارهای کلیدی برای ارزیابی شایسته و متعادل ابعاد سه گانه پایداری لازم و ضروری است. هدف از این تحقیق پیشنهاد معیارهای اعتباری کلیدی و قیاس پذیر در ابعاد سه گانه پایداری، برای به روزرسانی و توسعه سیستم های رتبه بندی بین المللی موجود و جدید است. بر این اساس پس از تعیین اهداف ساخت وساز پایدار بر مبنای سه رکن پایداری و شناسایی معیارهای کلیدی، از طریق مطالعات گسترده در مورد معیارهای هشت سیستم رتبه بندی از مناطق مختلف جهان، معیارهای اعتباری کلیدی با اهداف و پارامترهای سه گانه ساختمان پایدار، به منظور شناسایی معیارهای پوشش دهنده و کمبودهای آن، تطبیق داده شدند. بر اساس تحلیل های انجام شده، هفت معیار کلیدی انرژی، آب، سایت پایدار، مواد، ضایعات و آلودگی،کیفیت هوای داخل، و مدیریت برای توسعه سیستم های جدید از سوی محققان و ابزارهای مورد مطالعه شناسایی شدند. که به ترتیب دو معیار کیفیت هوای داخل و مدیریت پارامترهای اجتماعی و اقتصادی و پنج معیار دیگر به طور شایسته پارامتر زیست محیطی را پوشش می دهند. علاوه بر این، پنج معیار کلیدی مکمل، مشتمل بر دو معیار آموزش و آگاهی از پایداری و حفاظت از منابع فیزیکی، برای پارامتر اجتماعی و سه معیار هزینه اولیه، هزینه مصرفی، و هزینه بازیافتی برای پارامتر اقتصادی شناسایی شدند که در مطالعه تحقیق ها به آن ها اشاره شده بود، اما در میان ابزارهای مورد مطالعه نبود. در این تحقیق در مجموع دوازده معیار کلیدی اقتصادی، اجتماعی، و زیست محیطی یادشده مبنای مشترک ابزارهای ارزیابی ساختمان پایدار برای به روزرسانی و توسعه سیستم های رتبه بندی پیشنهاد می شود. 

کلیدواژه ها

معیارهای کلیدی, ساختمان پایدار, سیستمهای رتبه بندی سبز, ابعاد سه گانه پایداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.