ارائه روش شناسی پالایش اهداف استراتژیک به منظور تدوین نقشه های استراتژی: رویکرد ترکیبی بسط عملکرد کیفیت و غربالگری فازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت صنعتی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_INDU-3-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مقبل باعرض

دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس.

عادل آذر

استاد، دانشگاه تربیت مدرس.

الهوردی تقوی

استادیار، موسسه مطالعات سرآمدی و شش سیگما پارس.

بیژن نهاوندی

استادیار، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.

چکیده

نقشه های استراتژی مسیر خلق ارزش در سازمان ها را نشان می دهند. یکی از مهم ترین دغدغه های سازمان های امروزی، اجرای استراتژی ها است. در اهمیت نقشه های استراتژی همین بس است که نقطه شروع جاری سازی استراتژی در بسیاری از دیدگاه های نوین حوزه استراتژی قلمداد می شود؛ در حالی که با گذشت سال ها از ارائه این مفهوم هنوز نقص ها و کمبودهای بسیاری در زمینه تدوین نقشه های استراتژی وجود دارد که همواره از جانب بسیاری از صاحب نظران موردتوجه قرار گرفته است. یکی از این کمبودها که نشان دهنده یک نقطه بالقوه برای بهبود روش شناسی تدوین نقشه های استراتژی محسوب می شود، وجود رویکرد یا سازکاری برای انتخاب و پالایش اهداف استراتژیکی است که باید در نقشه قرار گیرند. اهمیت این بحث به این دلیل است که درعمل سازمان ها هنگام تدوین نقشه استراتژی خود با انبوهی از اهداف مواجه می شوند که نسبت به حضور همه آن ها در نقشه با نوعی وسواس و طمع نیز مواجه می شوند. در این تحقیق می کوشیم با ارائه یک رویه گام به گام و با بهره گیری از ابزار مفید و پرکاربردی چون بسط عملکرد کیفیت و روش غربال گری فازی و ارائه مفهوم خانه های اهداف استراتژیک، درجهت رفع این کمبود گام برداریم. رویه ی ارائه شده را درنهایت در یک مورد عملی به کار بردیم و نتایج آن را شرح دادیم.

کلیدواژه ها

کارت امتیازی متوازن, نقشه استراتژی, بسط عملکرد کیفیت, خانه اهداف استراتژیک, غربالگری فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.