تئوری چشم انداز و مدلسازی الگوی تصمیم گیری مدیران در بخش صنعت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت صنعتی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_INDU-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نقی مصلح شیرازی

دانشیار، دانشگاه شیراز.

محمد نمازی

استاد، دانشگاه شیراز.

علی محمدی

استاد، دانشگاه شیراز.

احمد رجبی

دانش آموخته دکتری، دانشگاه شیراز.

چکیده

تصمیم گیری رفتاری یکی از موضوعات جدید است که در حال حاضر مورد توجه محافل علمی قرار گرفته است. این الگو ضمن انتقاد به شیوه تصمیم گیری عقلایی، معتقد است به دلیل اینکه فرآیند گرفتن تصمیم بیشتر تحت تاثیر ویژگی های ذهنی و رفتاری است، دیدگاه عقلایی در تصمیم گیری چندان کارایی ندارد. برای این منظور نگرش رفتاری با استفاده از «نظریه چشم انداز» به دنبال ارزیابی الگوی واقعی تصمیم گیری است. با توجه به نقش و اهمیت تصمیم گیری در مدیریت سازمان ها، در این مقاله الگوی  تصمیم گیری مدیران صنایع استان فارس با استفاده از تئوری چشم انداز و نگرش رفتاری، مورد بررسی قرار گرفته است. برای این کار ابتدا با انتخاب یک نمونه آماری از مدیران بخش صنعت، داده های اولیه با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد، سپس مقدار اولیه پارامترهای اثرگذار در تئوری چشم انداز با استفاده از روش حداقل خطا برآورد شد و در مرحله بعد با به کارگیری روش «نیوتون رافسون» مقدار اولیه پارامترهای محاسبه شده، بهینه سازی شد و بر این اساس الگوی تصمیم گیری مدیران بر اساس تئوری چشم انداز مدلسازی شد. نتایج پژوهش نشان داد که نقش الگوی رفتاری در تصمیم گیری که بر اساس شاخص تغییر حساسیت سود و زیان در تئوری چشم انداز ارزیابی می شود، بسیار مهم است؛ به طوری که این تغییر حساسیت در منطقه زیان نسبت به منطقه سود بیشتر است. همچنین، مطلوبیت کاهش زیان برای مدیران بیشتر از افزایش سود است؛ به طوری که نمونه مورد بررسی حساسیت بیشتری نسبت به کاهش زیان در مقایسه با افزایش سود دارد.

کلیدواژه ها

تئوری چشم انداز, نگرش رفتاری, الگوی تصمیم گیری, مدلسازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.