بررسی دینامیکی اثرتغییرات دبی خوراک پالایشگاههای گاز پارس جنوبی ، درخطوط لوله دریایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE03_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز جهدی کلوانق

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

علیرضا عظیمی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده

فازهای پالایشگاههای گاز پارس جنوبی برای ظرفیت MMSCFD1000 و در 4 بخشTrain) طراحی شده اند که هر بخش می تواند ظرفیت MMSCFD500 را پالایش کند. خطوط لوله دریایی هر کدام به قطر 32 اینچ و طول تقریبی 100 کیلومتر انتقال سیال سه فازی ( گاز ترش میعانات گازی و آب حاوی گلایکول) را از سکوهای گازی به این پالایشگاهها، بر عهده دارند. هر تغییری در بهره برداری در پالایشگاهها و سکوها،در نحوه عملکرد این خطوط و در نتیجه ایجاد مسائل مختلف برای پالایشگاهها و سکوهای تولید و خود خطوط، نقش اساسی دارند لذا باید سعی کرد در حالت نرمال بهره برداری شوند و در حالت های غیر نرمال هم تدابیری اندیشیده شود تا به این خطوط خللی وارد نشود از جمله این مسائل توقف یکی از بخشTrain) های پالایشگاه است که این توقف و بعد راه اندازی Restart) آن، باعث می شود دبی جریان از 1000 به MMSCFD500 کاهش و بعد دوباره بهMMSCFD1000 افزایش یابد و این تغییرات اثرات مهمی از نظر فشار، دما، مقدار هلداپ (تجمعات مایع) در خط لوله و ایجاد مشکلاتی در واحد سیلاب گیر به خاطر تصفیه مقدار زیاد تجمعات بعد از راه اندازی، دارددراین تحقیق توسط نرم افزار O1ga این موارد دو سناریوی مختلف برای فاز 2 بررسی خواهد شد.

کلیدواژه ها

خط لوله، سیلاب گیر، نرم افزارOLGA ،هلداپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.