بررسی تاثیر هوش اخلاقی و اخلاق حرف های بر تصمیم گیری اخلاقی مدیران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین حسابداری، مدیریت و علوم انسانی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: MANACC07_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی و حرفه ای قم، قم، ایران
دانشیار و عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور، تهران، ا یران
کارشناس ارشد، دانشگاه پیام نور مرک ز اراک
چکیده
داشتن هوش اخلاقی و همگام با آن اخلاق حرفه ای در حرفه مدیریت یکی از عوامل کلیدی و مهم محسوبمی گردد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر هوش اخلاقی و اخلاق حرفه ای بر تصمیم گیری اخلاقی مدیران بود.تحقیق حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازلحاظ ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماریتحقیق شامل مدیران مدارس شهر قم در مقطع دوره دوم متوسطه به تعداد ۱۹۰ نفر می باشد که از این تعداد،۱۲۷ نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور تعیین پایایی، از روش آلفایکرونباخ و ضریب پایایی مرکب استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های هوش اخلاقی، اخلاقحرفه ای و تصمیم گیری مدیریت بود که پایایی آن در همه قسمت ها مطلوب برآورد شد. به منظور تجزیه وتحلیلداده های گردآوری شده از مدل سازی و نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد. نتایج نشان داد تمامی مولفه های هوش اخلاقی بر تصمیم گیری اخلاقی مدیران تاثیر دارد. بخصوص مولفه بخشش بیشترین تاثیر را دارد. در مولفه های اخلاق حرفه ای بر تصمیم گیری اخلاقی مدیران، نتایج نشان داد که همه مولفه های اخلاق حرفه ای بهجز اخلاق فایده محور و اخلاق عدالت محور بر تصمیم گیری اخلاقی مدیران تاثیر دارد که در میان آنها مولفهاخلاق حقوق محور بیشترین تاثیر بر تصمیم گیری اخلاقی مدیران را داشته است.کلیدواژه ها
هوش اخلاقی، اخلاق حرفه ای، تصمیم گیری، تصمیم گیری اخلاقیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.