بررسی تنوع ژنتیکی اکوتیپ های مختلف گز بومی استان اردبیل با استفاده از نشانگر ISSR

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG03_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گیتا وکیلی عباسعلیلو

دانشجوی کارشناسی ارشدباغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی

یونس پوربیرامی هیر

استادیار باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی

اسماعیل چمنی

استاد باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی

اصغر استاجی

استادیار باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی

عبدالله پارسایی ارسون

چکیده

گز از نظر گیاه شناسی متعلق به خانواده تاماربکاسه است که بیش از ۵۱ جنس با ۳۶۵ گونه دارد. این گیاه جزء مهم ترین گیاهان زینتی در فضای سبز محسوب می شود. به دلیل مقاومت به شرایط سخت آب وهوایی و سازگاری آنها در شرایطی با شوری بالا قرن هاست که مورد توجه بشر قرار گرفته است. از این رو آگاهی از تنوع ژنتیکی و مدیریت منابع ژنتیکی این گیاه ضمن حفاظت ذخایر ژنتیکی قابلیت استفاده از آن ها را در برنامه اصلاحی ممکن می سازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تنوع ژنتیکی در نه اکوتیپ گز استان اردبیل بااستفاده از نشانگر مولکولی ISSR انجام شد. ۱۳ آغازگر ISSR استفاده شده در این تحقیق، در مجموع ۹۶ نوار ایجاد شد که ۷۹ نوار چندشکلی ایجاد شد. رسم دندروگرام با استفاده از روش UPGMA به ۵گروه دسته بندی شدند.

کلیدواژه ها

گز ، تنوع ژنتیکی، نشانگر ISSR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.