بررسی نقاط ضعف و قوت طراحی فضای سبز بوستان های واقع در دولت آباد تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب چراغی

کارشناس ارشد رشته طراحی محیط زیست از دانشگاه علوم تحقیقات تهران

نعمت اله خراسانی

دانشگاه علوم تحقیقات تهران

حسین موسوی فاطمی

دانشگاه علوم تحقیقات تهران

چکیده

متخصصان و مدیران شهری موفق همگی بر این امر تاکید دارند، که شهر صرفا مکان تجمع و اسکان یک جمعیت مشخص، ساختمان، خیابان و خودرو و سایر بناها نیست، بلکه همچون یک موجود و پیکره زنده و پویا و دارای تحرک همواره در حال تغییر، تحول و دگرگونی است. رشد جمعیت بویژه در شهرها و گسترش بی رویه شهرنشینی در خلال قرن بیست و بیست و یک موجب مطرح شدن مقوله سلامت گردید. سلامت شهر در گرو داشتن محیط سالم و بسترهای مناسب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، زیست محیطی، زیباشناختی، آموزشی، علمی، سیاسی، روانشناختی، بهداشتی، ورزشی و ... شده است. معقوله توسعه پایدار تلاش بر این دارد که تمام موارد ذکر شده را جهت بهبود زندگی افراد فعلی و نسل های آینده فراهم کند. جهت ارتقای سلامت شهروندان و شهری سالم باید شهری پایدار داشت. با توجه به موضوع پژوهش (طراحی پارک موضوعی گیاهان دارویی با رویکرد ارتقای سلامت شهروندان) است، به گردآوری مطالب در خصوص شهر پایدار و سالم، توسعه پایدار، انواع فضای سبز و پارک، گیاهان دارویی، باغ های دارویی و هدف از احداث آنها، مزایای استفاده از گیاهان می پردازد. سایت مورد بررسی در این تحقیق در منطقه ۲۰ تهران ناحیه ۴ دولت آباد معروف به محله پاکستانی ها واقع شده است. در ادامه با استفاده از تحلیل S.W.O.T. یا سوات که نقاط قوت وضعف و فرصت ها و تهدیدها را بیان می کند با ارائه جدول تصویری و ارائه نقاط ضعف، تهدید، قوت و فرصتی که از مطالعات اسناد فرادست و مطالعات میدانی از ناحیه و محله به دست آمده سعی در ارائه تحلیل داریم.

کلیدواژه ها

فضای سبز، گیاهان دارویی، پارک موضوعی، اسوات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.