جایگاه واسطه گری در ازدواج از منظر آیات و روایات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی چالشها و راهکارهای تعالی نهاد خانواده در مذاهب اسلامی با محوریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FNCEFIR01_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه محصص

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده الهیات و ادیان

مهدیه جمولی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

توجه به جایگاه فضیلت مدارانه واسطه گری در ازدواج از منظر آیات و روایات، یکی از مهمترین مقدمات توسعه فرهنگیدر این حوزه به شمار می آید. امروزه تغییر سبک زندگی در جامعه و گسترش فضای مجازی و در عین حال کاهشارتباطات خانوادگی باعث گردیده تا بسیاری از جوانان شایسته فرصت معرفی و حضور در جامعه به قصد ازدواج را پیدانکنند. در این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی، مجموعه آیات و روایات واسطه گری بررسی می شود و راهکارهایی کاربردیو متناسب با اقتضائات عصری در جهت تحقق این امر مهم مطرح می شود. مهمترین یافته ها حاکی از آن است که مطابقآموزه های قرآنی و الگوهای واسطه گری اسلامی، تشریفات و سختگیری هایی نکوهش شده و برای تامین سلامت روانی واخلاقی جامعه، از تمامی امکانات و پتانسیل های ممکن بهره گرفته شده است. از رهگذر واکاوی روایات اسلامی حذفقوانین و آیین های زائد، بهره گیری از مساجد برای تسهیل در ازدواج، ترویج ازدواج و اکتفا به حدود الهی در خواستگاریو همچنین تعیین مراکز واسطه گری ازدواج در زمره مهمترین الزامات واسطه گری در عصر کنونی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

ازدواج، وساطت در ازدواج، فضیلت ازدواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.