چالش های فقهی و موضوع قتل در فراش در فرض رضایت شوهر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی چالشها و راهکارهای تعالی نهاد خانواده در مذاهب اسلامی با محوریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FNCEFIR01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدمهدی کاظمی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته فقه وحقوق جزا دانشگاه شهید مطهری(ره) - واحد مشهد

چکیده

یکی از موضوعات کیفری که در فقه اسلامی و به تبع آن در قانون مجازات اسلامی نمودار است، موضوع قتل درفراش می باشد، تا به این زمان، پژوهش ها و اعلان نظرات فقهی و حقوقی بسیاری برای موضوع فوق انجام شدهاست، اما تا بحال، این موضوع، از جنبه ی وجود رضایت شوهر در بدوالامر مورد بررسی قرار نگرفته است. موضوعیکه دارای سوابق تاریخی بسیاری نیز می باشد و امروزه با شدت گیری انحطاط اخلاقی غربی و صدور فرهنگناصحیح فوق به دیگر جوامع، هرچند بسیار به ندرت، اما ممکن است مبتلابه جوامع اسلامی نیز باشد. با این حاللازم به نظر می رسد تا پس از بررسی انواع حالات و فروضات محتمل موضوع قتل در فراش در روابط جنسیضربدری که با پیش فرض رضایت بدوالامری شوهر صورت می گیرد، پژوهش و اعلام نظراتی مستند در این بارهانجام پذیرد، تا اگر این موضوع در محکمه ای از محاکم کشور مطرح شد، به دلیل نادر بودن واقعه، با تشتت وسردرگمی فکری قضات روبرو نشویم. اما آنچه نهایتا با بررسی روایات و فتاوای معتبر، همچنین مرور مبانی شرعی وتقنینی مرتبط با موضوع فوق، ضمن دریافت استفتائات به روز از مراجع عظام و کسب نظرات دکترین حقوقی حاصلمی شود، عدم جواز قتل در فراش در فرض رضایت بدوالامری شوهر، که مصداق اصلی این فرض روابط جنسیضربدری می باشد، خواهد بود. نظریه ای که علاوه بر تطبیق با موارد فوق، با توجه به مبانی موضوع قتل در فراش، بانظرات عقلی صرف نیز سازگار تر است.

کلیدواژه ها

قتل در فراش، روابط جنسی ضربدری، انحراف جنسی، قتل همسر، قصاص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.