بررسی میزان مهریه از منظر فقه و حقوق و آثار بر نهاد خانواده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی چالشها و راهکارهای تعالی نهاد خانواده در مذاهب اسلامی با محوریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FNCEFIR01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو ملکشاه

گروه حقوق،واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زوجه در اسلام، جایگاه و اهمیت ویژه ای دارد. در آیات قرآن و روایات به وضوح اینمساله دیده می شود. در قرآن از مهر به عنوان صداق و نحله و غیره تعبیر کرده است، که این هدیه نشانه صداقت و ارادتمرد به زن است. در فقه امامیه و قانون مدنی ایران برای مهریه مقداری تعیین نشده است و میزان آن به تراضی و توافقطرفین منوط گردیده است. در سال های اخیر، میزان مهریه به صورت چشمگیری افزایش یافته است. مهریه با فاصلهگرفتن از جایگاه اصلیش- آنچه در تعبیر قرآن آمده است- کارکرد مثبتش را از دست داده است و به عنوان یک معضل اجتماعی مطرح شده است. این مسئله بر نهاد خانواده و به تبع آن بر جامعه آثاری را به بار آورده است. مقاله حاضر بهبررسی میزان مهریه در فقه و حقوق پرداخته و تاثیر آن بر نهاد خانواده مورد بررسی قرار داده است. روش تحقیق،توصیفی و تحلیلی بوده و برای جمع آوری اطلاعات از متون فقهی، از ابزار کتابخانه استفاده شده است.

کلیدواژه ها

مهریه، خانواده، مهریه های سنگین، ازدواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.