تاثیر پلاسما و کیتوسان بر چاپ کالای پنبه ای با رنگزای مستقیم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC12_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین الدین حاجی

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رضوان محمودی هاشمی

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

در این پژوهش با هدف بهبود چاپ کالای پنبه ای از فناوری پلاسما و همچنین اصلاح سطح با پلیمر زیستی کیتوسان به منظور افزایش جذب و پایداری رنگزای مستقیم استفاده شد. به منظور ارزیابی خواص پارچه پنبه ای اصلاح شده و بررسی اثر عملیات اصلاحی بر روی قدرت رنگی و ثبات رنگ بعد از چاپ، تست های ثبات سایشی، ثبات نوری، ثبات شستشویی و همچنین آنالیز اسپکتروفوتومتری برای بررسی قدرت رنگی انجام شد. نتایج این آزمون ها نشان داد که استفاده از کیتوسان و پلاسما سبب جذب بیشتر رنگزا و بهبود ثبات رنگ پارچه پنبه ای می شود. از این میان، نمونه های عمل آوری شده با کیتوسان و پلاسما از بیشترین مقدار جذب برخوردار بوده اند . همچنین، به طور کلی پارچه های پنبه ای عمل آوری شده با کیتوسان و پلاسما در مقایسه با نمونه های دیگر از خواص ثبات سایشی، نوری و شستشویی بالاتری برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

پارچه پنبه ای، کیتوسان، پلاسما، اصلاح سطح، چاپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.