طراحی سازه ژنی ترکیبی جهت تولید نوترکیب باکتریوسین لاتروسپورولین و آنالیز بیوانفورماتیکی پیش ساز پروتئینی با هدف بررسی نقش انتهای آمینی دمین ۲SH

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-12-4_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین صالح زاده

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

محمد طباطبایی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

عبداله درخشنده

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

حمید رضا کربلایی حیدری

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

باکتریوسین­ ها پپتیدهای تولید شده توسط باکتری ­ها می­ باشند که فعالیت ضدمیکروبی این پپتیدها بر علیه باکتری ­ها و قارچ­ ها شناخته شده است. به­  منظور تولید مقادیر بالای باکتریوسین با استفاده از فناوری DNA نوترکیب و نیاز به خنثی کردن اثر سمی پپتید و تولید فرم محلول پروتئین می ­توان از برخی پپتیدها که به ­عنوان چاپرون ­ها عمل می ­کنند، استفاده نمود. لاتروسپورولین یک باکتریوسین ۴۹ اسیدآمینه ­ای می ­باشد که به ­طور طبیعی از باکتری ۹-Brevibacillus laterosporus GI ترشح می­ شود. در مطالعه حاضر، برای اولین بار از انتهای آمینی دمین ۲SH به ­عنوان قطعه پپتیدی کمکی جهت تولید نوترکیب باکتریوسین لاتروسپورولین استفاده شد. در این مطالعه سازه ژنی ترکیبی به­ صورت پیش­ ساز پروتئینی حاوی دنباله هیستیدینی، انتهای آمینی دمین ۲SH (۲N-SH)، جایگاه برش پروتئاز انتروکیناز و در نهایت پپتید لاتروسپورولین طراحی گردید و به ­کمک آنالیزهای بیوانفورماتیکی اثر دمین ۲N-SH بر حلالیت و سطوح آب گریز پروتئین هدف مطالعه شد. نتایج نشان داد دمین ۲N-SH با دارا بودن سطوح مناسب آب گریز می­ تواند به ­عنوان یک چاپرون مناسب، مانع از مجتمع شدن و به­ هم ریختگی ساختاری غیرقابل برگشت باکتریوسین لاتروسپورولین گردد. به ­علاوه آنالیزهای انجام شده نشان داد امکان بیان پروتئین هدف با تاخوردگی مناسب در شرایط آزمایشگاهی وجود دارد. مطالعه حاضر نشان داد دمین ۲N-SH می ­تواند به ­عنوان یک گزینه مناسب جهت تولید نوترکیب انواع باکتریوسین ­ها در باکتریاشریشیا کلی عمل نماید.

کلیدواژه ها

لاتروسپورولین, انتهای آمینی دمین ۲SH, تولید نوترکیب, بیوانفورماتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.