رابطه طولی-وزنی و الگوی رشد میگوی اروپایی (Palaemon elegans) در سواحل استان گیلان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 13، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_AEJO-13-2_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 261
نویسندگان
باشگاه پژوهشگران و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
گروه زیست شناسی و زیست فناوری دریا و آبزیان، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
در حوضه جنوبی دریای خزر، میگوی اروپایی (Palaemon elegans) از فراوانی زیادی برخوردار بوده و نقش مهمی در زنجیره غذایی این منطقه بازی می کند. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات زیست سنجی، تعیین روابط طولی-وزنی و الگوی رشد این گونه در سواحل استان گیلان بوده است.سه ایستگاه در آب های ساحلی استان گیلان انتخاب و ۹۷۷ قطعه میگو P. elegans از فروردین تا اسفند ۱۳۹۸ به صورت ماهانه در این مکان ها صید شدند. در هر مرحله نمونه برداری فاکتورهای محیطی اندازه گیری و نمونه ها پس از تثبیت به آزمایشکاه منتقل و بر اساس استانداردها مورد زیست سنجی قرار گرفتندو داده ها بر اساس جنسیت و سه مرحله قبل، زمان و بعد تخم ریزی دسته بندی شدند. نتایج نشان دادند که ماده ها از میانگین وزن بیش تری نسبت به نرها برخوردار و میانگین وزن کل ماده ها در قبل، زمان، بعد تخم ریزی به ترتیب ۰/۷۵۹، ۱/۲۴۶، ۰/۵۱۸ گرم و میانگین وزن نرها به ترتیب ۰/۶۶۳، ۰/۹۰۰ و ۰/۳۳۷ گرم بوده و در هر دو جنس اختلاف معنی دار در بازه های زمانی وجود داشت (۰/۰۵> P). اختلاف معنی دار در صفات طول کل، طول کاراپاس، طول پروپود و وزن کل در بازه های زمانی تعیین شده نیز مشاهده گردید (۰/۰۵> P). بررسی رابطه طولی - وزنی نشان دادند که مقدار b در میگو های نر و ماده نزدیک به ۳ و از نوع آلومتریک مثبت برخوردار بودند، البته این رابطه همواره در نرها بیش تر از ماده ها و در زمان تخم ریزی با کاهش قابل توجه ای در جنس های ماده به دلیل تغیرات فیزیولوژیک مشاهد شد (۰/۰۵> P).کلیدواژه ها
دریای خزر, Palaemon elegans, رابطه طولی-وزنی, الگوی رشد, زیست سنجیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.