اثر تراکم بر عملکرد رشد و بازماندگی ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) در استخرهای خاکی سایت گواتر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-13-2_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احمد رضا هاشمی

مرکز تحقیقات شیلات آب های دور چابهار، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران

پریا اکبری

گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

محمود حافظیه

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

امروزه باتوجه به سرعت زیاد تقاضای جهانی برای غذا، ماهی سی باس آسیایی به ­دلیل رشد سریع و توانایی سازگار شدن در شرایط محیطی مختلف از بهترین ماهیان پرورشی در بازارهای داخلی و خارجی می ­باشد. تحقیق حاضر، به ­منظور بررسی اثر تراکم بر عملکرد رشد، تغذیه و درصد بقاء ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) در استخر­های خاکی سایت گوآتر به مدت ۶ ماه صورت گرفت. در این مطالعه، ذخیره سازی از فروردین تا شهریور ۱۳۹۸ در دو تراکم متفاوت: ۰/۵ عدد در متر مربع یا ۹۰۰ عدد ماهی در هر استخر با مساحت ۱۸۰۰ متر مربع و یک عدد ماهی در مترمربع یا ۱۸۰۰ عدد ماهی با وزن اولیه ۶۰ گرم در هراستخر با مساحت مشابه با دو تکرار صورت گرفت. فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب، دما، اکسیژن، pH و شوری به صورت مداوم، زیست سنجی به صورت ماهانه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله، در پایان آزمایش، بیش ترین میزان میانگین رشد روزانه (۰/۷۸±۴/۸گرم) و میانگین رشد ماهانه (۱۳/۶±۱۴۱/۵ گرم) و میانگین افزایش رشد ماهانه (۷/۷±۶۰ درصد) در استخر با تراکم ۰/۵ عدد در هر متر مربع مشاهده شد (۰/۰۵> p). میانگین ضریب تبدیل غذایی و درصد بازماندگی استخرها با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (۰/۰۵< p) در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، تراکم ۹۰۰ عدد ماهی سی باس در استخر خاکی با مساحت ۱۸۰۰ متر مربع به ­منظور بهبود شاخص های رشد پیشنهاد می ­شود.

کلیدواژه ها

تراکم, ماهی سی باس آسیایی, شاخص رشد, درصد بازماندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.