تاثیر افزایش مواد معدنی در جیره غذایی بر شاخص های رشد، فلور باکتریایی و مورفولوژی روده ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-13-2_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم متقی

گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

غلامرضا رفیعی

گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

علیرضا میرواقفی

گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

عیسی ابراهیمی

گروه شیلات، دانشکده مهندسی منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

باقر مجازی امیری

گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی اثر افزایش مواد معدنی جیره بر شاخص های رشد و تغییر فلور باکتریایی روده و سلامتی ماهی تیلاپیای (Oreochromis sp) در یک سازگان مدار بسته بود. به این منظور ۱۸۰ قطعه ماهی تیلاپیا  با متوسط وزن ۳/۸±۳۰ گرم به ۹ واحد آزمایشی معرفی گردید (۳ واحد آزمایشی برای هر تیمار). تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف ۰، ۲۵ و ۷۵ درصد غلظت مواد مغذی در جیره غذایی با توجه به براورد نیاز گیاه در یک دوره پرورش در سیستم هیدروپونیک معمولی طراحی گردید. پس از طی ۷۰ روز، از ساقه دمی ۵ ماهی از هر تیمار خونگیری به عمل آمد و بافت روده جهت بررسی فلور باکتریایی و بافت شناسی نیز نمونه ­برداری گردید. نتایج به دست آمده حاکی از تغییر معنی­ دار (۰/۰۵> P) تعداد کل باکتری­ های روده تنها در تیمار حاوی ۷۵ درصد مواد معدنی در مقایسه با سایر تیمارها بود (۰/۰۵> P). نتایج نشان داد که جیره­ های حاوی مواد معدنی  تاثیر معنی ­داری بر شاخص ­های بافت ­شناسی روده نظیر طول و قطر پرز، تعداد سلول­ های لوکوسیت و تعداد سلول­ های جامی دارد. به طور کلی، رشد و توسعه اپیتلیوم روده، احتمالا با فزایش مواد معدنی در جیره تیلاپیا، شرایط زیستی بهتری را برای این ماهی ایجاد می کند. 

کلیدواژه ها

میکروفلور روده, جیره غذایی, مواد معدنی, ماهی تیلاپیای نیل. کیفیت آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.