بررسی سطوح مختلف مخلوط پودر گیاهان نعناع فلفلی و رزماری بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون بلدرچین های ژاپنی تحت تنش با دگزامتازون

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-13-2_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد امیری

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محسن دانشیار

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محمدعلی بهروزلک

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

این پژوهش برای بررسی اثرات سطوح مختلف مخلوط پودر نعناع فلفلی و رزماری بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون بلدرچین های ژاپنی تحت تنش القایی با دگزامتازون با استفاده از ۹۶ قطعه پرنده ماده در یک طرح کاملا تصادفی با ۶ تیمار و ۴ تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون تزریق)، تزریق آب مقطر، تزریق ۰/۴ میلی ­گرم دگزامتازون و تیمارهای حاوی ۰/۲۵، ۰/۵ و ۱ درصد از مخلوط گیاهی نعناع فلفلی و رزماری تحت تنش با تزریق ۰/۴ میلی گرم دگزامتازون بودند. نتایج نشان داد که تزریق دگزامتازون به ترتیب افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک را کاهش و افزایش داد، در حالی که افزودن ۱ درصد مخلوط گیاهی میزان عملکرد این شاخص ­ها را از سن ۲۹ تا ۳۵ روزگی بهبود بخشید. بلدرچین­ های تحت تنش تزریق با ۰/۴ میلی گرم دگزامتازون به تنهایی و یا همراه با دریافت سطوح ۰/۲۵، ۰/۵ و ۱ درصد از مخلوط گیاهی مقادیر آلانین آمینوترنسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز سرم بالاتری را در سن ۳۵ روزگی داشتند. هم چنین استفاده از ۰/۴ میلی گرم دگزامتازون همراه با سطح ۱ درصد از مخلوط گیاهی میزان مالون دی آلدئید سرم را در مقایسه با شاهد و تزریق با آب مقطر، تزریق با ۰/۴ میلی گرم دگزامتازون و تحت تزریق با ۰/۴ میلی گرم دگزامتازون به همراه مصرف ۰/۲۵ درصد مخلوط گیاهی کاهش داد. به طور کلی نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده از مخلوط ۱ درصد پودر گیاهی نعناع فلفلی و رزماری می تواند بخشی از اثرات نامطلوب تزریق دگزامتازون در بلدرچین های ژاپنی تحت تنش با دگزامتازون را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

بلدرچین های ژاپنی, دگزامتاون, رزماری, فراسنجه های خونی, عملکرد, نعناع فلفلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.