تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر رضایت و سازگاری زناشویی زنان متاهل، روستاهای شهرستان فارسان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه مشاوره و روان درمانی خانواده، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FCP-2-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذبیح الله کاوه فارسانی

کارشناس ارشد مشاوره ی خانواده، دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران

سید احمد احمدی

استاد گروه مشاوره، دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان

مریم السادات فاتحی زاده

دانشیار گروه مشاوره، دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف: هدف این پژوهش بررسی میزان تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر رضایت و سازگاری زناشویی زنان متاهل،روستاییشهرستان فارسان بود.        روش: این پژوهش،  نیمه تجربی بوده. و جامعه ی آماری آن، زنان مراجعه کننده به امور بانوان شهرستان فارسان در شهریور و مهر ماه سال  ۱۳۹۰بودند. نمونه ی پژوهش شامل ۶۰ زن متاهل بود که به روش داوطلب با جای گزینی تصادفی انتخاب شدند و در دوگروه آزمایش و کنترل جای گزین شدند. گروه آزمایش، به مدت ۹ جلسه هر هفته یک جلسه، تحت آموزش مهارتهای زندگی قرار گرفتند و بر روی گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. در پایان از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. فرضیه ی پژوهش این بود که آموزش مهارت های زندگی رضایت و سازگاری زناشویی زنان روستاهای شهرستان فارسان را افزایش میدهد.  ابزار اندازهگیری در این پژوهش، پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ (فرم کوتاه) و سازگاری زناشویی لاک- و الاس بود.        یافته ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بین دو گروه آزمایش و گواه پس از اجرای آموزش مهارتهای زندگی از لحاظ رضایت و سازگاری زوجین تفاوت معنی داری وجود داشت(۰۰۱/۰ P< ). و میزان رضایت و سازگاری زناشویی گروه آزمایش نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافته بود.        نتیجه گیری: آموزش مهارتهای زندگی بر افزایش سازگاری و رضایت زوجین روستایی موثر بود

کلیدواژه ها

آموزشمهارتهایزندگی, رضایت زناشویی, سازگاری زناشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.