پرسشنامه الگوهای ارتباطی: اعتبار و روایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه مشاوره و روان درمانی خانواده، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FCP-3-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا صمدزاده

کارشناس ارشد روانشناسی وخانواده درمانی، دانشگاه علم و فرهنگ،تهران،ایران

محمدرضا شعیری

استادیار، دانشگاه شاهد

نصیرالدین جاویدی

کارشناس ارشد روانشناسی وخانواده درمانی، دانشگاه علم و فرهنگ

چکیده

هدف: مطالعه حاضر به تعیین اعتبار و روایی پرسشنامه الگوهای ارتباطی (CPQ) در زنان و مردان متاهل ایرانی پرداخته است.  روش: نمونه ای از ۴۰۱ (۱۴۸ زن، ۲۵۳ مرد) کارمند متاهل انتخاب شدند و مقیاس های پرسشنامه الگوهای ارتباطی (کریستینسن و سولاوی، ۱۹۸۴)، پرسشنامه پرخاشگری (باس و پری، ۱۹۹۲)، مقیاس زوجی انریچ (فورز و السون، ۱۹۹۸)، عاطفه مثبت-منفی (واتسون و همکاران، ۱۹۸۸)، سازگاری زناشویی (اسپانیر، ۱۹۷۶)، عزت نفس (آیزنک، ۱۹۷۶) و رضایتمندی (هودسن، ۱۹۹۲) را تکمیل کردند. یافتهها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که پرسشنامه الگوهای ارتباطی (CPQ) از اعتبار مناسبی (آلفای کرونباخ ۷۶/۰) برخوردار است. علاوه براین، روایی همگرای پرسشنامه با مقیاس های ذکر شده (از ۳۰/۰ تا ۹۵/۰) بدست آمد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گیری کرد که پرسشنامه الگوهای ارتباطی از اعتبار و روایی مناسبی در نمونه ای زنان و مردان متاهل ایرانی برخوردار بوده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی, پرسشنامه الگوهای ارتباطی, ارتباط زناشویی, الگوهای تعاملی متعارض, طلبکار-بدهکار, روایی, اعتبار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.