ارزیابی اثرات محیط زیستی کارخانه کمپوست همدان به روش تلفیق FANP و RIAM

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه جغرافیا و برنامه ریزی، دوره: 23، شماره: 70
  • کد COI اختصاصی: JR_GEOP-23-70_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کیانی صدر

۱استادیار گروه محیط زیست،دانشکده علوم پایه، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

مهرداد ازانی

داننشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش محیط زیست

چکیده

تولید روز افزون زباله و چگونگی دفع مناسب آن از چالش­های زیست ­محیطی عمده جوامع انسانی می­باشد که سبب افزایش توجه بیشتر به مسئله بازیابی و بازیافت مواد خام شده است. از جمله روش­های بازیابی و بازیافت مواد جامد شهری می­توان به تهیه کمپوست از مواد آلی اشاره داشت.  ماتریس ارزیابی اثرات سریعروش جدیدی است که برای ارزیابان مفید است به دلیل آنکه در یک مسیر شفاف و دائمی فرآیند تحلیل ارزیابی اثرات محیط زیستی را سازماندهی می­کند و به طور قابل توجهی زمان صرف شده برای EIA را کاهش می­دهد. جهت وزن­ دهی اثرات از روش  فرایند تحلیل شبکه­ای فازی استفاده شد و تجزیه و تحلیل و امتیاز­­دهی آن ها نیز با استفاده از روش ریام صورت پذیرفت. نتایج حاکی از آن است از میان تمامی اثرات شناسایی شده، ۱۹ اثر زیست ­محیطی از فعالیت­های کارخانه کمپوست همدان ضرر می­بینند. اما برای ۶ اثر زیست ­محیطی دیگر نتیجه مثبت داشته است و بنابراین اثرات بسیار مفیدی در مقیاس منطقه­ای و در برخی موارد آثار مثبت ملی دارد.

کلیدواژه ها

ارزیابی اثرات زیست محیطی, کارخانه کمپوست همدان, فرآیند تحلیل شبکه ای فازی, ماتریس ارزیابی اثرات سریع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.