بررسی کاربردهای غشا مایع در مهندسی شیمی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE03_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی زارعی چالشتری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

عباس سالمی تجرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

هادی سیدنور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

چکیده

جداسازی یکی از موارد مهم و پرکاربرد در مهندسی شیمی می باشد و غشاء مایع به عنوان یکی از پربازده ترین روش های جداسازی است که در حدود 30 سال به طور جدی مورد مطالعه قرار گرفته است و باتوجه به پیشرفت فراوان آن در دو دهه ی اخیر، در صنایع مختلف استفاده شده است. در این مقاله ضمن معرفی این روش جداسازی، انواع آن و نحوهی عملکرد غشاء مایع شرح داده شده است و مزایا و محدودیت های انواع مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته است. هزینهی کم، نگهداری آسان، مصرف کم انرژی، آسان بودن افزایش مقیاس کار با توجه به جمع و جور بودن وسایل فرآیند، بهره برداری آسان و طیف گسترده ی مناطق عملیاتی و استفاده از این تکنیک در فرایندهای همزمان استخراج و جداسازی از جمله مزایای غشاء مایع در مقایسه با سایر فرآیندهای جداسازی می باشد. مهم ترین محدودیت غشاء مایع که عدم پایداری طولانی مدت آن می باشد با روش هایی از جمله انتخاب مایعات یونی جهت فاز غشاء و انتخاب پایه هایی از جنس مناسب و استفاده از انواع جدید غشاء مایع، رفع شده است. در بسیاری از فرآیندهای جداسازی که از روش های مختلف انجام می شود، روش جداسازی با غشاء مایع به عنوان یک روش جدید و پربازده، همراه با مصرف کم انرژی و گزینش پذیری بالا مطرح می باشد

کلیدواژه ها

غشاء مایع، جداسازی، انتقال جرم در غشاء مایع CSPLM ،HFRLM ،SLM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.