بررسی تجزیهزیستی تفاله و پسماند چای و تراشههای درخت بلوط توسط قارچ گنودرما

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علوم محیطی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SCJS-12-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم جوانمرد

دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مهناز مظاهری اسدی

استاد پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

مهران کیانی راد

دانشیار پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

چکیده

پسماندهای گیاهی و ضایعات کشاورزی حاوی مقادیر قابل توجهی ازترکیبات لیگنینی و سلولزی میباشد. در پی رشد جمعیت انسانی وافزایش کشت، تولید و مصرف، دفع این مواد در این حجم امروزه بهیکمعضل مهم محیط زیستی تبدیل شده است. این در حالی است کهمیکروارگانیسم های تجزیه کننده ترکیبات فوق، نهتنها نقش مهمی درعدم فساد و رفع آلودگی ناشی از انباشته شدن آن ها دارند، بلکهتوانایی بازیافت این زیست توده ها و تبدیل آنها، به مواد با ارزش وبازیافت کننده انرژی سازگار با محیط زیست را فراهم می نمایند. در اینتحقیق امکان تجزیه تفاله و پسماند چایسیاه بههمراه تراشههای چوبMM شماره ثبت ۱۹۸۷ Ganoderma sp. بلوط توسط قارچ گنودرمامورد ارزیابی قرار گرفت. دو محیط کشت حاوی تراشههای چوب بلوطو تفاله چایسیاه با نسبتهای متفاوت ۱:۱ و ۴:۱ به ترتیب انتخابشدند. بیش ترین بازده رشد و تشکیل سریع کلاهک در محیط حاویمواد به نسبت ۱:۱ مشاهده گردید. وضعیت رشد قارچ در هر دو محیطبه دست آمد. از طرفی، اختلاف معناداری p < ۰/ با سطح اطمینان ۰۵برای رشد میسلیوم قارچ در دو محیط مشاهده نشد و از نظر آماری واندازه گیری نسبت وزنی، نمونه ها یکسان بودند. بر اساس نتایج بهدستآمده محیط حاوی مواد بهنسبت ۱:۱ با سرعت کمی بیشتر و در مدتبهینه برای تولید pH . ۴۴ روز وارد مرحله تشکیل کلاهک گردیدآنزیم های قارچی تجزیه کننده ترکیبات لیگنین در هر دو محیط۹۴ تعیین شد. نتایج نشان / ۷۹ و ۳ / به ترتیب بهینه سازی محیط ها ۳داد تفاله چای سیاه به همراه تراشه های چوب بلوط منابع مناسب برایتجزیه توسط قارچ گنودرما محسوب میشوند

کلیدواژه ها

پسماندهای کشاورزی, گنودرما, بافت چوب, قارچ گنودرما, زیستتوده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.