ارزیابی تالاب انزلی با روش ارزیابی سریع کاسپین
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه علوم محیطی، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SCJS-12-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 167
نویسندگان
دانشجوی دکتری محیط زیست، دانشکده محیط ریست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده محیط ریست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده محیط ریست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
استاد گروه محیط زیست، دانشکده محیط ریست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
چکیده
این تحقیق به منظور اجرای روش ارزیابی سریع تالاب، برای تالاب انزلی در بهار ۱۳۹۲ و برای نخستین بار در کشور انجام شد. در این تحقیق به تدوین روش ارزیابی سریع کاسپین ۱CRAM که قابل استفاده برای تالاب های سواحل جنوبی خزر می باشد، پرداخته شد. این روش برگرفته از روش ارزیابی سریع اوهایو ۲ORAM می باشد و با تغییراتی در شاخص های آن و حذف برخی زیرشاخص ها به دست آمد. این تغییرات با توجه به ویژگی های اختصاصی منطقه انجام شد. سپس ارزیابی تالاب انزلی توسط روش ارزیابی سریع کاسپین صورت پذیرفت. با نتایج به دست آمده، طبق جدول شماره ۵، نمره نهایی تالاب انزلی ۵۵ و طبق جدول شماره ۴، طبقه آن ۲ می باشد. تالاب های طبقه ۲ تخریب شده و دارای کیفیت پایین هستند ولی قابلیت احیا دارند. دارای تهدیدات جدی هستند که طی سالیان اخیر، تالاب انزلی را از طبقه ۳ (حالت ایده آل تالاب) به طبقه ۲ تنزل داده است. درصورتی که روند احیاء تالاب انزلی با برنامه درست و قابل اجرا پیش رود، امکان ورود تالاب به طبقه ۳ این روش ارزیابی وجود دارد.کلیدواژه ها
ارزیابی سریع اوهایو, ارزیابی سریع کاسپین, تالاب انزلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.