تاثیر جاذب های طبیعی در حذف مس و سرب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: فصلنامه علوم محیطی، دوره: 8، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_SCJS-8-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 781
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران
استاد گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران
دانشیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران
چکیده
سرب و مس از جمله فلزات سنگین پر کاربرد می باشند که مقدار استاندارد آن ها در آب شرب به ترتیب ۰۵/۰ و ۳/۰ میلی گرم بر لیتر می باشد. از آن جا که جاذب های طبیعی ارزان قیمت در طبیعت به وفور یافت می شوند، جذب یون های محلول توسط این مواد می تواند روشی مناسب جهت تصفیه آبهای آلوده باشد.در این تحقیق از زایدات برگ چای و پوشال گندم برای جذب سرب واز خاک اره و پوسته شلتوک برنج برای جذب مس استفاده شد. آزمایشات در غلظت ها و زمان های مختلف در pH بهینه ۵ برای سرب و ۵/۵ برای مس انجام گردید. با توجه به نتایج آزمایشات ناپیوسته ، زمان تعادل ۲ ساعت حاصل شد که با ایزوترمهای لانگمایر و فرندلیچ مطابقت داشت ولی از ایزوترم های خطی و BET پیروی نکرد. آزمایشات پیوسته با استفاده از ستون جذب و جریان رو به بالا با دبی L/min ۳۵/۰ صورت گرفت که در حالت کلی راندمان جذب با گذشت زمان روند نزولی داشت. بر اساس نتایج ، حداکثر میزان جذب سرب در آزمایشات پیوسته برای زایدات برگ چای و پوشال گندم ۵/۹۹ درصد و مقدار جذب مس توسط خاک اره و پوسته شلتوک برنج به ترتیب ۹۵ و ۶۳ درصد بدست آمد.کلیدواژه ها
ایزوترم, پیوسته, جذب سطحی, ناپیوستهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.