بررسی عوامل اثرگذار بر موفقیت فرآیند انتقال دانش در همکاری های استراتژیک میان سازمانی (موردمطالعه: همکاری های میان شرکت های داروسازی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت صنعتی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_INDU-8-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما مختارزاده

استادیار، دانشگاه تهران.

سید مصطفی رضوی

دانشیار، دانشگاه تهران.

هادی نیلفروشان

استادیار، دانشگاه شهید بهشتی.

مریم السادات فاقعی

دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران.

چکیده

مزیت رقابتی سازمان ­ها در عصر حاضر بیش از هر چیزی به دسترسی آن ها به منابع دانشی بستگی دارد. تحول سریع دانش و گستردگی منابع دانشی بین شرکت ­های مختلف، دسترسی به دانش را برای یک سازمان به تنهایی دشوار ساخته و سازمان ­ها را وادار کرده است که برای دسترسی به دانش موردنیازشان به همکاری با یکدیگر روی بیاورند. آمارها نشان ­دهنده افزایش همکاری­ ها با هدف کسب دانش، به ­خصوص در صنایع دانش بنیانی مانند صنعت داروسازی است. مبانی نظری گسترده­ای در زمینه عوامل اثرگذار بر فرآیند انتقال دانش در همکاری­ ها وجود دارد، اما تاکنون پژوهش فراگیری درباره روابط میان این عوامل و اهمیت آن ها انجام نشده است. این پژوهش سعی در شناسایی عوامل اثرگذار بر موفقیت فرآیند انتقال دانش در همکاری­ ها و سنجش اهمیت این عوامل و همچنین روابط آن ها دارد. در این راستا ۱۰ عامل اثرگذار بر فرآیند انتقال دانش از مبانی نظری استخراج شده و در دو دسته عوامل سطح سازمان و عوامل سطح همکاری، دسته ­بندی می ­شوند؛ سپس با نظر­سنجی از مدیران شرکت­ های دارویی که در همکاری ­های صنعت داروسازی درگیر بوده ­اند، روابط میان عوامل و اهمیت آن ها تحلیل می ­شود. نتایج پژوهش نشان می دهد که استراتژی سازمان تاثیرگذارترین عامل و سرمایه اجتماعی مهم ­ترین عامل از میان تمامی عوامل است.

کلیدواژه ها

انتقال دانش, انتقال فناوری, همکاری­ های بین ­سازمانی, اکتساب دانش, یادگیری سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.