بررسی اثر حاکمیت مالی بر رفاه اجتماعی ایران در چارچوب یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و الگو سازی ( اقتصاد سابق)، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOJ-1-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید صباغ کرمانی

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

کاظم یاوری

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

سیدابراهیم حسینی نسب

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

سیدهادی موسوی نیک

دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این مقاله، با هدف بررسی درجه حاکمیت مالی در اقتصاد ایران و اثر کاهش یا افزایش آن بر رفاه اجتماعی، مدل مناسب اقتصاد ایران در چارچوب یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE) طراحی و به روش کالیبراسیون حل شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که درجه استقلال سیاست پولی از سیاست مالی در ایران بسیار پایین و نزدیک صفر (برابر ۰۷۹/.) است که نشان از حاکمیت بالای سیاست مالی دارد. همین طور نتایج نشان می دهد که با کاهش حاکمیت مالی زیان تولیدی کاهش و رفاه اجتماعی افزایش می یابد. با این حال، این نتیجه بدان معنا نیست که حاکمیت مالی صفر در اقتصاد ایران، رفاه اجتماعی را حداکثر می کند. نتایج نشان می دهد که افزایش درجه استقلال سیاست پولی به بالاتر از ۵/. (۵۰ درصد) عملا تاثیری بر افزایش رفاه اجتماعی ندارد.

کلیدواژه ها

حاکمیت مالی, رفاه اجتماعی, تعادل عمومی پویای تصادفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.