ایجاد یک مدل QSPR برای پیش بینی نقطه جوش ترکیبات آلی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی زارع شاه آبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

فاطمه حاجی زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

براساس اهمیت پیش بینی نقطه جوش ترکیبات الی دراین مقاله سعی شد که برای دسته وسیعی از ترکیبات آلی مدل مناسبی که توانایی پیش بینی نقاط جوش را در حد مطلوبی داشته باشد ارایه شود برای این منظور 200 ترکیب الی انتخاب و برای توصیف ساختار آنها 251 توصیف کننده استفاده گردید این دسته داده ها به دو دسته آموزش و دسته تست به ترتیب با اندازه های 150 و 50 تقسیم بندی شد روشهای مختلفی در انتخاب دسته آموزش به کار گرفته شد که عبارتنداز: روش k-means، روش SPXY روش رنگینگ و اسکورپلات سپس با استفاده از تکنیک انتخاب متغیر مرحله ای توصیف کننده های مهمتر انتخاب و به کمک روش رگرسیون خطی چند گانه MLR بین این توصیف کننده ها و نقط ه جوش مدلسازی انجام شد. مقایسه نتایج بدست آمده از روش K-means ، SPXY رنکینگ و اسکوپلات نشان داد که مدل SPXY نتایج بهتری نسبت به سایر مدلها دارد مقادیر R2 برای سری تست 0/8887 و سری آموزش 0/7245 می باشد.

کلیدواژه ها

رابطه کمی ساختار، خاصیت، رگرسیون خطی چند گانه، توصیف کننده، نقطه جوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.