طراحی مدل بهینه انجام وظایف اجتماعی دولت با رویکرد حاکمیتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 34، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-34-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سالاری

Ph.D. Student Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran

ناصر حمیدی

Associate Professor Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran

غلامرضا معمارزاده طهران

Associate Professor Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.

چکیده

هدف: انجام بهینه وظایف اجتماعی مهمترین رکن حاکمیت دولت است، به گونه ای که به رشد کشور منجر شود. هدف پژوهش، طراحی مدل بهینه وظایف اجتماعی دولت ایران است. طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد: پژوهش از نظر ماهیت داده ها، آمیخته است. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی در حوزه مدیریت دولتی است. داده ها از طریق بررسی مبانی نظری استخراج شدند و با تشکیل گروه کانونی از خبرگان مصاحبه کیفی انجام گرفت. در بخش کمی، جامعه آماری شامل مدیران، معاونان، و کارکنان سازمان های دولتی، خصوصی و مردم نهاد است. داده ها به وسیله پرسشنامه گردآوری شدند و به منظور طراحی مدل کمی از سیستم استنتاج فازی بهره گرفته شد. یافته ها: ارتقای امور اجتماعی در سطوح فرد، سازمان، و سیستم به بهینه شدن وظایف اجتماعی دولت ایران منجر می شود. امور اجتماعی در سطح فرد بیشتر از سطوح دیگر بر انجام بهینه وظایف اجتماعی دولت اثرگذار است. در سطح فرد، جامعه مدنی نقش محوری داشته است. ارزش/ اصالت پژوهش: در این پژوهش روشن می شود که لحاظ نمودن نوع وظایف اجتماعی و تمرکز بر برنامه ریزی مناسب لازمه پیشبرد وظایف اجتماعی است. پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی: پیشنهاد می شود بیشتر بر جنبه جامعه مدنی به دلیل نقش محوری آن در وظایف اجتماعی تمرکز شود.

کلیدواژه ها

Governance, Social Duties, Level of Governance Action, Governance Players, Hierarchical Fuzzy Inference., حاکمیت, وظایف اجتماعی, سطح کنش حاکمیتی, نقش آفرینان حاکمیت, استنتاج فازی سلسله مراتبی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.