استفاده از مدل SWOT در ارزیابی توان امنیت گردشگری خارجی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_POK-14-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود محمدی

استادیار گروه شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان.

احمد شاهیوندی

استادیار برنامه ریزی شهری وعضو هیات علمی دانشگاه هنراصفهان.

دلاور کونانی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و کارمند وزارت علوم، تحقیقات وفناوری.

چکیده

از مهم ترین مسائلی که در سال های اخیر صنعت گردشگری را با مشکل مواجه کرده، نبود امنیت و بروز حوادث انسانی (جنگ، ترور، تهدید، آشوب و...) و حوادث طبیعی (سیل، زلزله، سونامی و...) در مقاصد گردشگری بوده است. با این توصیف، هدف از انجام این پژوهش، سنجش میزان امنیت گردشگران خارجی شهر اصفهان از دیدگاه کارشناسان امنیتی و گردشگری می باشد. روش پژوهش به صورت پیمایشی است. برای سنجش داده های کمی از مدل SWOT استفاده شده و سپس نتایج حاصل از این مدل، تحلیل کیفی شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد: از مهم ترین مواردی که امنیت گردشگری شهر اصفهان را قوت می بخشد میزان اهمیتی است که نیروی انتظامی این استان در مقایسه با استان های دیگر برای تحقیق و پژوهش قائل است. همچنین باید به وجود گشت های کنترل و پیشگیری پلیس و نظارت آنها در تمام ساعات شبانه روز اشاره کرد. این در حالی است که تنوع جاذبه های گردشگری شهر اصفهان، وجود جاذبه های تاریخی و طبیعی در کنار یکدیگر که نظارت پلیس را آسان تر کرده است از طرفی موقعیت مرکزی شهر اصفهان در کشور فرصت های بسیار خوبی برای گردشگری این شهر فراهم کرده است. مهم ترین نقاط ضعف پلیس جهت تامین امنیت گردشگران به ترتیب عبارت اند از: مهارت نداشتن پلیس به زبان انگلیسی؛ ناهماهنگی و ضعف در قوانین که باعث عدم تاسیس پلیس گردشگری در شهر اصفهان با وظایف و نقش معین شده است. همچنین وجود برخی اشرار و موتورسواران در بافت های قدیمی و فرسوده، و تبلیغات رسانه های بیگانه به نا امن جلوه دادن کشور ایران و شهر اصفهان که به کاهش ۲۰ درصدی گردشگران خارجی منجر شده است به عنوان تهدیدی برای امنیت گردشگری این شهر محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

گردشگری/ امنیت/ مدل SWOT /شهر اصفهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.