بررسی عملکرد سورفکتنتها و روغنهای گیاهی در کنترل تشکیل رسوب آسفالتین نفت خام گچساران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی
- کد COI اختصاصی: CMRCE03_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1285
نویسندگان
گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
چکیده
دراین تحقیق تاثیر سورفکتنتهای یونی و روغنهای گیاهی برمهار رسوب رسوب آسفالتن از نفت خام گچساران با اضافه کردن n- هپتان مورد بررسی قراگرفت سورفکتنتهای مورد استفاده عبارتند از پالمتیک اسید، سدیم دودسیل سولفونات ، تترامتیل آمونیم کلراید و سالیسیلیک اسید و روغنهای گیاهی شامل روغن بادام شیرین، کلزا، نارگیل و ذرت می باشد نقطه شروع آسفالتین نفت خام به روش تیتراسیون با n- هپتان درحضور مقادیر مختلف از مهار کننده های آسفالتن مورد بررسی قرارگرفت و تشکیل ذرات رسوب به کمک میکروسکوپ نوری مشاهده شد نتایج تجربی نشان داد که پالمتیک اسید برای مهار تشکیل رسوب آسفالتین بسیار موثر است. درحالیکه سالیسیلیک اسید دارای اثر معکوس برروی این پدیده است. همچنین 2 درصد وزنی از روغن بادام شیرین و 1% وزنی روغن کلزا یا ذرت و یا روغن نارگیل بالاترین ظرفیت را برا ی مهار رسوب آسفالتن از خود نشان دادند سدیمدودسیل سولفونات و تترامتیل آمونیوم نیز اثری معادل با روغنهای گیاهی دارند.کلیدواژه ها
رسوب آسفالتین، سورفکتنت، روغن گیاهیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.