ارائه الگوی بهینه در طراحی معماری سالن های همایش با رویکرد بهبود عملکرد آکوستیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در علوم، مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: RSETCONF08_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا میرزایی

استادیار معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد واحد بیرجند

شیما زینل فرج پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی موسسه آموزش عالی خاوران مشهد

هانیه غیور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی موسسه آموزش عالی خاوران مشهد

چکیده

معماران و طراحان فضای داخلی در اکثر موارد در ابتدای طراحی تمام توجه خود را معطوف به زیبایی بصری و توجه بهمصالحی می کنند که سبب جلوه های بصری در فضا می شود و کمتر توجه ای به سایر حواس ۵ گانه انسان دارند. از مهم ترینحواسی که می تواند تاثیر بسزایی در فضاهای معماری داشته باشد علاوه بر حس بینایی می توان به حس شنوایی اشاره کردکه در اکثر مواقع طراحان از آن غافل می شوند. آکوستیک قسمتی از علم فیزیک است که شامل تولید، انتقال و کنترل صوتدر فضا می شود. یکی از مهم ترین شاخه های آکوستیک مربوط به آکوستیک در معماری است. در فضاهای بسته، جایی کهتبادل شفاهی یا یادگیری شامل ارتباط کلامی فشرده است، آکوستیک خوب برای راحتی و بهره وری در فضاهای این چنینی وهمچنین برای بهینه سازی عملکرد اصلی که فضاها برای آن در نظر گرفته شده است، ضروری و الزامی است.تا امروز، دانش تجربی بسیار اندکی در مورد چگونگی تاثیر معیار های مربوطه به معماری فضا به خصوص الگو و فرم بر کیفیتراندمان صوتی فضا به دست آمده، با توجه به اهداف مختلف پژوهش، از فنون مختلف توصیف و تحلیل در جهت ارائه الگویبهینه استفاده شده است و همچنین تحلیل های فضا با استفاده از داده های جمع آوری شده از طریق شبیه سازی حجم فضایسالن همایش سطح شهر مشهد محقق شده است. بدین وسیله، متناسب با نیاز جهت بالا بردن کیفیت صوت در فضای سالنهمایش اعداد و اطلاعات به دست امده را با اعداد استاندارد با استفاده از تکنیک ها و برنامه های تحلیل SPSS - ANP -SAW-DEMATEL ارزیابی کرده و در نهایت به شاخص های بهینه معماری در جهت افزایش کارایی صوتی سالن و ارایهالگو و فرم بهینه سالن همایش پرداخته شد و سپس بعد از تحلیل چند مدل تحلیل عامل اکتشافی بهترین مدل برازش وانتخاب می شود.

کلیدواژه ها

آکوستیک، سالن همایش، الگوی بهینه، طراحی معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.