خوشه بندی تصاویر پلاریمتری-اینترفرومتری راداری با استفاده از آنتروپی شانون و الگوریتم میدان تصادفی مارکوف

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه سنجش از دور و GIS ایران، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GIS-10-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اسمعیل نژاد سلطانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور دانشکده مهندسی ژئودزی وژئوماتیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی.

محمود رضا صاحبی

دانشیار گروه فتوگرامتری و سنجش از دور دانشکده مهندسی ژئودزی وژئوماتیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

داده های پلاریمتری-اینترفرومتری راداری، با فراهم کردن اطلاعاتی از نوع شدت، دارا بودن اطلاعات پلاریمتری دو تصویر و اطلاعات ارتفاعی حاصل از اینترفرومتری، توانایی زیادی در طبقه بندی پوشش های زمین دارند که این ویژگی های سه­گانه در آنتروپی شانون حاصل از این داده ها، به تفکیک قابل مشاهده هستند. استفاده همزمان این پارامترها، نقش تکمیل کننده ای در طبقه بندی ارائه می کنند، به طوریکه حضور اطلاعات اینترفرومتری، باعث افزایش دقت طبقه بندی می شود. همچنین داده های اخذ شده از دنیای واقعی، دارای پیوستگی مکانی هستند. بنابراین در این تحقیق، از الگوریتم میدان تصادفی مارکوف به منظور در نظر­گرفتن همسایگی های پیکسلی و مجموعه پارامترهای آنتروپی شانون داده های پلاریمتری-اینترفرومتری راداری برای طبقه بندی استفاده می شود. الگوریتم میدان تصادفی مارکوف برای شروع، نیاز به یک نقشه طبقه بندی شده اولیه دارد. نقشه طبقه بندی شده اولیه با استفاده از بی نظمی و ناهمسانگردی پلاریمتری و پلاریمتری-اینترفرومتری و ادغام کلاس های حاصل، براساس شباهت ماتریس همدوسی پلاریمتری-اینترفرومتری مراکز کلاس ها، تهیه می شود. بررسی کارآیی الگوریتم پیشنهادی با استفاده از داده پلاریمتری-اینترفرومتری اخذ شده توسط سازمان فضایی آلمان(DLR) انجام می شود. در تحقیق حاضر، از شاخص درجه خلوص خوشه ها برای ارزیابی عملکرد الگوریتم پیشنهادی و چند الگوریتم دیگر استفاده می شود. درجه خلوص کل حاصل از الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با درجه خلوص حاصل از الگوریتم های -ویشارت( )، االگوریتم پیشنهادی –ویشارت( )،  -FCM ویشارت( ) و طبقه­بندی با کمک سه پارامتر آنتروپی شانون و الگوریتم خوشه بندی FCM به ترتیب به مقدار ۲۸.۴۸%،  ۱۱.۳۸%،  ۱۶.۶۰% و۱۹.۶۰%  افزایش پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

پلاریمتری, اینترفرومتری راداری, بی نظمی و ناهمسانگردی, آنتروپی شانون, میدان تصادفی مارکوف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.