تحلیلی نظری و کاربردی بر چالش های نوین تحصیل ادله در داوری های بین المللی با رویکردی تطبیقی و انتقادی
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوقی، دوره: 19، شماره: 76
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LAWRS-19-76_010
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1400
چکیده مقاله:
داوری بین المللی به عنوان یکی از روش های حقوقی حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی، در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. بسیاری از اسناد و مدل های قوانین و آراء مختلف از منابع مختلف و نهادهای گوناگون و محاکم بین المللی، منتشر و صادر شده اند که تخصص، پیچیدگی و جزئی نگر شدن آنها روز به روز در حال افزایش است. مع هذا بر پژوهشگران پوشیده نیست که هرآینه غایت نهایی داوری نیز به مانند رسیدگی های قضایی، حل اختلاف و به دیگر سخن، اقناع طرفین اختلاف و رسیدگی به نتیجه ای عادلانه و انصاف محور و در نهایت، راضی شدن آنها به نتیجه است. تاسیس شاخه های تخصصی این درخت میان سال داوری، محصول این تخصص گرایی ها و مداقه ها بوده است که یکی از مهم ترین شاخه های مطالعه در آن، امر مهم ادله اثبات است. نوشته پیش رو در وهله اول درصدد ترسیم چارچوب مفهومی نظام ادله اثبات دعوا در داوری های بین المللی، سپس در تکاپوی ترسیم حتی الامکان چالش های پیش رو در مهم ترین دلایل موجود در نظام ادله اثبات دعوا در داوری های بین المللی و در کنار آن به طرح بحث تفکیک قانون حاکم بر ادله اثبات از قانون حاکم بر امور شکلی و ماهوی محکمه داوری می پردازد که یکی از جدیدترین دکترین در داوری بین المللی است و سپس به بررسی سازمانی این چالش مهم در داوری های بین المللی و نهادهایی که در این راستا گام برداشته اند، مبادرت می ورزد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پیمان دادرس
دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه پانتئون سوربون فرانسه (تخصص در حوزه حقوق تجارت بین الملل) و استادیار دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
سید امیرحامد طالبیان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :