شناسایی حقوقی اقلیت های درون گروه های اقلیت در اندیشه های آیلیت شاشار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوقی، دوره: 21، شماره: 81
  • کد COI اختصاصی: JR_LAWRS-21-81_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر نیک پی

استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی

هادی صالحی

دانشجوی دکتری حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

اگر مهمترین فاعل شناسایی حقوقی گروه های اقلیت را در جامعه سیاسی همانا دولت مرکزی فرض کنیم و گروه های اقلیت را موضوع مطالعات چندفرهنگ گرایی از منظر حقوقی بدانیم، ممکن است از دیگر بازیگران عرصه ی چندفرهنگ گرایی که حامل هویت های چندگانه ی فرهنگی و دارای مطالبات متنوع حقوقی هستند، غافل شویم. آیلیت شاشار با بیان نظریه ای در خصوص بایسته های درونی شناسایی گروه های اقلیت، در مقام آن است که از هویت های چند گانه ی گروه های درون گروه های اقلیت در برابر رهبران گروه محافظت کند. لذا محافظت های بیرونی گروه های اقلیت اگر در مسیر شناسایی حقوقی، هویت های افراد درون این گروه ها را نادیده بگیرد، چیزی جز شناسایی ناقص حقوقی هویت های فرهنگی نتیجه نمی دهد که در نهایت به بازتولید و تقویت ساختارهای هویتی غیر دموکراتیک درون این گروه ها منجر می شود. نظریه ی شاشار در پی آن است که شناسایی همزمان هویت های فرهنگی را از جانب فاعلین متنوع شناسایی حقوقی مطالبه کند . در این پژوهش با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی به صورت کتابخانه ای بدنبال پاسخگویی به این پرسش هستیم که آیا شناسایی حقوقی گروه های درون اقلیت می تواند مولفه ای برای شناسایی خود گروه های اقلیت باشد که ظاهرا نه تنها پاسخ مثبت است بلکه یکی از بایسته های شناسایی حقوقی اقلیت ها به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

شناسایی حقوقی, گروه های اقلیت, اقلیت های درون اقلیت, نظریه ی تقاطع گرا, آیلیت شاشار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.