بررسی ماشین آلات و تکنولوژی های دوخت و اتصال پارچه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX01_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه خادم

کارشناسی ناپیوسته طراحی و تکنولوژی دوخت، موسسه غیرانتفاعی آپادانا، شیراز

سیده زینب موسوی

مربی، موسسه غیرانتفاعی آپادانا، شیراز

چکیده

گرایش به پوشاک منجر به توسعه کارخانجات الیاف نساجی و فرآیند تولید پارچه می شود. تکنولوژی ها و روش های جدید مورد استفاده در تولید پوشاک شامل اتصال و دوخت است. کیفیت دوخت درزها به معنای دستیابی به استحکام، کشش، دوام، قدرت، راحتی و حفظ هرگونه خاصیت پارچه نظیر ضد آب یا ضد حریق بودن پوشاک می باشد. در روش اتصال از چسب استفاده می شود و دو نوع دوخت اولتراسونیک و لیزر وجود دارد. همچنین روش سنتی خیاطی به این تکنولوژی های جدید اضافه شده اما جایگزین نشده است. در این تحقیق به بررسی این روش های اتصال پرداخته می شود و شامل اطلاعاتی در مورد اجزای سازنده، ماشین آلات مورد استفاده، اتصال فیزیکی، نوع کاربردها، مزایا و معایب استفاده از هر روش است. هنگام برنامه ریزی برای تولید پوشاک باید بین تقاضا،کاربرد نهایی لباس، قیمت تمام شده آن و ماشین آلات موجود تعادل برقرار باشد، همچنین از نظر اقتصادی باید مورد بررسی قرار گیرد. همانند سایر بخش های طراحی لباس که توسعه یافته است، انتخاب صحیح پارچه، اجزا و تکنولوژی تولید باید به عنوان یک بخش کلی در نظر گرفته شود تا پوشاکی تولید شود که برای کاربر نهایی کاربردی، زیباشناختی و اقتصادی باشد. تکنولوژی های جدید مورد بحث به طراحان و تولیدکنندگان پوشاک فضای بیشتری برای نوآوری در فرآیندهای توسعه طراحی و تولید داده است. می توان از ترکیب تکنولوژی های سنتی و جدید استفاده کرد. درک موجود یک طراح از کاربرد سنتی پارچه، برش الگوی پوشاک و تکنیکهای تولید به عنوان دانش پس زمینه ای برای استفاده از این فناوری های جدید لازم است.

کلیدواژه ها

ماشین آلات ، اتصال پارچه، دوخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.