مروری بر روش های شناسایی و تحلیل ذینفعان
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی مدیریت، اخلاق و کسب و کار
- کد COI اختصاصی: MEBCONF02_244
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1231
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد - مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز، شیراز، ایران
چکیده
فشار رقابتی و ناپایداری محیطی، در اغلب صنایع افزایش پیدا کرده و هر اشتباهی در قبال ذینفعان سازمان، عاملی تهدیدآمیز برای بقا سازمان می باشد. منظور از ذینفع افراد، گروه ها و سازمان هایی هستند که به صورت متقابل بر سازمان و فعالیت های آن اثرگذار و اثرپذیرند. در دنیای کنونی و بازار رقابتی موجود، ایجاد موازنه میان خواسته ها، نیازها و انتظارات ذینفعان با استراتژی های سازمان، امری مهم جهت پایداری سازمان و کسب ارزش است. این امر یعنی ایجاد موازنه میان خواسته های ذینفعان و استراتژی های سازمان، مدیریت ذینفعان نام می گیرد و در حوزه وظائف مدیران است. اولین گام در فرایند مدیریت ذینفعان شناسایی و سپس تحلیل آنان است. با توجه به اهمیت این گام از فرایند مدیریت ذینفعان، در مقاله پیش رو کوشش گردیده است که با بررسی مقالات و پژوهش های انجام شده در زمینه روش های شناسایی و تحلیل ذینفعان، مهمترین و پرکاربردترین این روش ها مرور شود. با توجه با مطالعات صورت گرفته تکنیک برگزاری جلسه طوفان فکری و مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان از مهمترین تکنیک های شناسایی ذینفعان هستند. همچنین در تحلیل ذینفعان از روش های متفاوتی از جمله مدل های متفاوت ماتریس های دوگانه مانند ماتریس قدرت/ علاقه استفاده می شود که نتیجه استفاده از این تکنیک ها تعیین ذینفعان کلیدی سازمان است. بر این اساس به مدیران سازمان ها توصیه می شود که حوزه ذینفعان و مدیریت آنان به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته و در استراتژی و برنامه ها سازمان جای بگیرد.کلیدواژه ها
ذینفعان، مدیریت ذینفعان، شناسایی و تحلیل، طوفان فکری، ماتریس قدرت/ علاقهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.