اثرات تمرین هوازی بر مولکول چ س بان سلولی۱-sICA)و نیمرخ لیپیدی در زنان سالمند دارای اضافه وزن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی و فعالیت بدنی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_OEPPA-3-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر اعظمیان جزی

دانشگاه شهرکرد

محمد فرامرزی

دانشگاه شهرکرد

فهیمه صفاری فارسانی

دانشگاه شهرکرد

چکیده

هدف تحقیق: خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را به طور معمول با اندازه گیری نیمرخ لیپیدی برآورد می کنند. اما در بعضی افراد دارای نیمرخ لیپیدی طبیعی نیز بیماری های قلبی – عروقی دیده می شود. از این رو، محققان در پی یافتن شاخ ص های حساس تری از قبیل مولکول چسبان سلولی هستند. بنابراین، هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثرات ۸ هفته تمرین هوازی بر۱-sICAM ونیمرخ لیپیدی در زنان سالمند ایرانی دارای اضافه وزن تعیین شد. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، ۴۰ نفر زن سالمند دارای اضافه وزن که هیچ گونه فعالیت بدنی منظمی نداشتند به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل۷/۶۴±۲۵/۷۰ سال و تجربی ۷/۳۹±۷۳/۶۵ سال) تقسیم شدند. از همه آزمودنی ها در قبل و بعد از ۸ هفته تمرین هوازی در حالت ناشتاخون گیری به عمل آمد. تمرین ها با شدت ۶۰ درصد ضربان قلب بیشینه به مدت ۸ هفته و هفته ای ۳ جلسه انجام شد . آزمون کلموگروف اسمیرونوف نشان داد که توزیع داد ها نرمال است، بنابراین، برای مقایسه اطلاعات پیش آزمون و پس آزمون در هر دو گروه ازآزمون t هم بسته و برای مقایسه ی تغییرات بین گروهی از آزمونt مستقل در سطح معنی داری ۰۵/۰> P استفاده شد. نتایج : پس از ۸ هفته تمرین هوازی، سطوح،LDL-C ،TC ،TG BMI و sICAM-۱ در گروه تجربی به طور معنی داری کاهش و HDL-C آنها افزایش غیر معنی داری داشت ۰۵/۰> P اما در سطوح TC و HDL-C تغییر معنی داری مشاهده نشد۰۵/۰> P نتیجه گیری: تمرین هوازی با کاهش سطوح شاخص التهابی ،۱-sICAM ممکن است نقش به سزایی در پیش گیری و کنترل بیماری های قلبی – عروقی سالمندان داشته باشد. همچنین، با توجه به این حقیقت که۱- sICAM شاخصی حساس تر از نیمرخ لیپیدی است ، اندازه گیری آن برای ارزیابی دقیق تر احتمال بروز بیماری های قلبی– عروقی منطقی به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

شاخص التهابی, بیماری های قلبی– عروقی, سالمندی, یائسگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.