تاثیر یک دوره کاهش بار تمرین و کاهش بار تمرین به همراه مصرف مکمل کراتین بر عملکردجسمانی و ترکیب بدنی بازیکنان فوتبال

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی و فعالیت بدنی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_OEPPA-2-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرامرزی

دانشگاه شهرکرد

مهدی طاهری گندمانی

دانشگاه شهرکرد

محمدرضا دهخدا

دانشگاه تربیت معلم

روح الله طاهری گندمانی

دانشگاه شهرکرد

چکیده

هدف تحقیق: هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره کاهش بار تمرین و کاهش بار تمرین به همراه مصرف مکمل کراتین بر عملکرد جسمانی و ترکیب بدنی بازیکنان فوتبال بود. روش تحقیق: بدین منظور ۱۸ نفر از بازیکنان یکی از تیم های فوتبال لیگ برتر استان چهارمحال و بختیاریمیانگین سن ۲۶/۱±۷۷/۱۸ سال . وزن ۹۹/۶±۰۷/۶۴ کیلوگرم و قد ۷۷/۵±۵۰/۱۷۴ سانتی متر)که در دوره آماده سازی ویژه بودند، به صورت هدفمند انتخاب شدند. در انتهای دوره آماده سازی ویژه و ابتدای دوره ۱۰ روزه کاهش بار تمرین،آزمون های عملکرد جسمانی شامل پرش عمودی، قدرت اندام تحتانی، آزمون دو ۶۰ متر، آزمون چابکی و تجزیه و تحلیل ترکیب بدنی انجام شد. سپس آزمودنی ها به صورت هدفمند به دو گروه همگن تقسیم شدند. گروه تجربی اول(n=۹) برنامه ی کاهش بار تمرین به همراه مصرف روزانه ۱۰ گرم مکمل کراتین و گروه تجربی دوم(n=۹)تنها برنامه کاهش بار تمربن را به مدت ۱۰ روز انجام دادند و سپس پس آزمون انجام شد. برای بررسی اختلاف میانگین ها در پیش آزمون و پس آزمون در هر گروه از آزمونt همبسته و به منظور مقایسه اختلاف میانگین های پیش آزمون و پس آزمون فاکتورهای مورد نظر در بین دو گروه از آزمونt مستقل استفاده شد. نتایج : نتایج تحقیق نشان داد کاهش بار تمرین باعث افزایش معنی داری در سرعت(p=۰/۰۳۰) قدرت اندام تحتانی (p=۰/۰۰۳)و چابکی (p=۰/۰۰۷)شد، اما برتوان انفجاری، وزن بدن، جرم چربی و جرم بدون چربی تاثیر معنی داری نداشت. از طرف دیگر نشان داده شد که کاهش بار تمرین به همراه مصرف مکمل کراتین باعث افزایش معنی داری در سرعت(p=۰/۰۰۱).قدرت اندام تحتانی(p=۰/۰۰۱) و وزن بدن(p=۰/۰۱۷)شد اما برتوان انفجاری، جرم چربی، جرم بدون چربی و چابکی تاثیر معنی داری نداشته است. به هر حال، بین گروه مصرف مکمل کراتین و دارو نما بعد از کاهش بارتمرین تفاوت معنا داری از نظر متغیر های تحقیق مشاهده نشد. نتیجه گیری: بنابرین،به نظر می رسد دوره کاهش بار تمرین در بازیکنان فوتبال می تواند آثار مطلوبی بر عملکرد جسمانی داشته باشد با این حال، مصرف مکمل کراتین نمی تواند در اندازه این تغییرات موثر باشد

کلیدواژه ها

کاهش بار تمرین, مکمل کراتین, عملکرد جسمانی, ترکیب بدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.