دقت مدل رگرسیونی برآورد بیشینه ی اکسیژن مصرفی بر اساس داده های غیرورزشی در دانشجویان دختر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی و فعالیت بدنی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_OEPPA-7-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حنا غفاری

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی

علی کاظمی

دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

هدف:  هدف از اجرای آزمون­های برآورد کننده­ی حداکثر اکسیژن مصرفی VO۲max، اندازه­گیری آمادگی هوازی است. آزمون حداکثر اکسیژن مصرفی راهی برای شناخت عملکرد دستگاه قلبی- تنفسی فراهم می­کند. بر همین اساس پژوهشگر در نظر دارد دقت استفاده از معادلات رگرسیونی جهت برآورد VO۲max و ارزیابی آمادگی قلبی- تنفسی براساس داده­های غیرورزشی در زنان بزرگسال را مورد بررسی قرار دهد. روش­شناسی: به منظور دستیابی به اهداف پژوهشی تعداد۳۰ نفر از دانشجویان دختر دانشگاه خوارزمی تهران با میانگین سن، وزن و قد ۴۱/۲±۹۶/۲۴ سال، ۰۸/۷±۰۷/۵۷ کیلوگرم و ۱۵/۵ ±۵۵/۱۶۲ سانتیمتر به عنوان آزمودنی­های تحقیق انتخاب شدند .ابتدا آزمودنی­ها، فرم    رضایت­نامه و پرسشنامه­ی داشتن آمادگی جهت انجام فعالیت­بدنی rPar-Q را تکمیل نمودند. قبل از اجرای پروتکل ورزشی مرحله­ای بیشینه،    داده­های غیرورزشی که شامل ثبت سن، برآورد شاخص توده­ی بدن، تکمیل پرسشنامه­ی N-EX که شامل دو بخش درک توانایی­های عملکردی PFA  و میزان فعالیت­بدنی  PA-Rبود، جمع­آوری شد. سپس تمام شرکت­کننده­ها (۳۰ نفر) با دامنه­ی سنی ۳۰-۱۸ سال آزمون ورزشی مرحله­ای بیشینه­ی بروس بر روی نوارگردان را همراه با استفاده از گاز آنالایزر انجام دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده­های پژوهش از آزمون­های آماری رگرسیون خطی چندگانه، تحلیل واریانس برای اندازه­گیری­های تکراری، آزمون تعقیبیLSD ، همبستگی پیرسون و روش آماری PRESS استفاده شده­است. نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که هر سه معادله­ی رگرسیونی جکسون، جورج و برادشاو از دقت و پایایی لازم جهت برآورد  VO۲maxو  ارزیابی  آمادگی قلبی- تنفسی در گروه مورد پژوهش برخوردار بوده به خصوص وقتی که با معادله­ی تردمیل بروس مقایسه ­شوند. همچنین هر سه معادله­ی رگرسیونی به دست آمده از تحقیق حاظر، نسبت به معادلات رگرسیونی جکسون، جورج و برادشاو از دقت و پایایی لازم بیشتری جهت برآورد VO۲max و ارزیابی آمادگی قلبی- تنفسی در گروه مورد پژوهش برخوردار بوده به خصوص وقتی که با معادله­ی تردمیل بروس مقایسه ­شوند. نتیجه­گیری: براساس نتایج به دست آمده می­توان چنین نتیجه­گیری کرد که معادلات رگرسیونی جدید به­دست آمده از تحقیق حاظر نسبت به معادلات مدل جکسون، مدل جورج و مدل برادشاو از دقت و پایایی بیشتری برای ارزیابی VO۲max و آمادگی قلبی- تنفسی برخوردار است و می­توان آنهارا به عنوان جایگزین مناسبی برای مدل­های ذکر شده معرفی کرد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.