بهینه سازی شبکه مبدلهای حرارتی واحد تقطیر اتمسفریک پالایشگاه آبادان با استفاده از تکنولوژی پینچ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHEMISB04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدموسی موسوی

دانشگاه علم و صنعت ایران – دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز

انیس قنطاب پور

دانشگاه پیام نور مرکز اهواز – دانشکده مهندسی شیمی

چکیده

واحدهای صنعتی مانند پالایشگاه ها یکی از اصلی ترین مراکز مصرف آب و حامل های انرژی شامل بخارآب، برق و گاز طبیعی است. استفاده از آب و گاز طبیعی در پالایشگاه ها امری ضروری به حساب می آید؛ زیرا خوراک و محصولات برای مصرف باید به دماهای مد نظر برسد. فناوری پینچ توسط نرم افزار Pinch Aspen یکی از پرکاربردترین و موثرترین روشها در زمینه بهینه سازی انرژی بر اثر طراحی شبکه مبدلها به حساب می آید. به کمک این نرم افزار میتوان شبکه مبدلها، نمودارهای ترکیبی و جامع ترکیبی را برای فرایندی مشخص کرد و از روی این مسائل به راحتی میتوان مسئله به وجود آمده را تجزیه و تحلیل کرد و به نتیجه کاربردی رسید. برای نشان دادن اهمیت بهینه سازی مصرف انرژی، دو حالت برای واحد تقطیر در نظر گرفته شده است: حالت اول (پایه) قبل از انجام تغییرها و حالت دوم (اصلاحی) بعد از انجام تغییرها در سیستم شبکه مبدلهاست. در حالت اصلاحی با ایجاد برخی تغییرها مانند اضافه کردن مبدل ( ۱ مبدل فرآیندی)، بهبود بخشیدن مبدلها با استفاده از تغییر دماهای ورودی به مبدل های باعث شده است که میزان حرارت عبوری از پینج کاهش یافته و منجربه کاهش ۳۰ درصدی بار حرارتی کوره شود. با بررسی نتایج حاصل از نمودار ترکیبی دو حالت مشخص می شود که موازنه حرارتی در حالت اول بر قرار نیست و به ۲۷۷۵۸۲۸۵۴/۷ Kj/h سرویس جانبی گرم و به ۲۶۸۱۶۵۸۲۲ Kj/h سرویس جانبی سرد نیاز دارد اما در حالت اصلاح سرویس جانبی گرم به ۲۲۶۸۱۳۴۴۳/۹ Kj/h و سرویس جانبی سرد به ۲۱۷۳۹۶۴۱۱Kj/h تقلیل پیدا کرده است که کاهش ۱۸ درصدی را نمایان میکند.

کلیدواژه ها

پالایشگاه، برج تقطیر، فناوری پینچ، شبکه مبدلهای حرارتی، رتروفیت، گرسروت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.