بررسی نقش مشارکت شهروندان در توسعه و مدیریت شهری با تاکید بر شهرسازی مشارکتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا و گردشگری و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOB04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توفیق کعبیان

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست شهری، دانشگاه پیام نور، مرکز اهواز

مینا شلال نژاد

دانشجوی ارشد آمایش شهری ، دانشگاه پیام نور ، مرکز اهواز

منیژه مظفری بوحمیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست شهری، دانشگاه پیام نور، مرکز اهواز

چکیده

یکی از موفقیت آمیزترین الگوها در زمینه مدیریت شهری، در واقع یک سیستم مدیریت شهری به شکل مشارکتی می باشد، که سه نهاد جامعه مدنی، بخش خصوصی و دولت در تمامی تصمیم گیری های مربوطه مشارکت می کنند. این الگو، با معیارهایی چون مشارکت، شفافیت، پاسخگویی، تصمیم گیری، عدالت، نظارت و اثربخشی و جهت گیری توافقی که بر بینش راهبردی و تمرکز زدایی تاکید دارد به عنوان اثربخش ترین، کم هزینه ترین و پایدار ترین شیوه اعمال مدیریت نظام پیچیده و چند سطحی امروزه شهرها، مطرح شده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش مشارکت شهروندان در توسعه و مدیریت شهری با تاکید بر شهرسازی مشارکتی صورت گرفت. طرح پژوهش حاضر توصیفی - پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه بود. بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارمندان و مراجعین شهرداری شهرستان شادگان در شهریور ماه ۱۳۹۹ بود، که به صورت نمونه گیری در دسترس تعداد ۲۰ نفر از کارمندان و ۸۰ نفر از مراجعین به منظور نمونه انتخاب شدند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس- ۲۴ و روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بین مشارکت شهروندان در امور شهری به طور معناداری منجر به توسعه فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی شهر می گردد.

کلیدواژه ها

توسعه شهری، مشارکت شهروندان، شهرسازی مشارکتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.