عوامل تاثیر گذار بر انحرافات و رفتار های خطر آفرین در نوجوانان مقطع متوسطه اول و دوم شهرستان آمل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش و نوآوری در روانشناسی، با نگاهی ویژه بر درمانهای شناختی رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RIPTW02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مسلمی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی ، ایران

علی اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، دانشگاه آزاد اسلامی ساری، ایران

علی صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی ساری ، ایر

مهدی ذبیح پور

کارشناس روانشناسی عمومی ، موسسه غیرانتفاعی سمنگان آمل ، ایران

مصطفی محمدیان

کارشناس ارشد مدرسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی ، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

افزایش روند بزهکاری در ابعاد گوناگون در میان نوجوانان و جوانان، توجه کارشناسان رشته های علوم انسانی را به خود جلب کرده است . گرایش به رفتارهای پرخطر در بین نوجوانان و جوانان به یکی از دغدغه های اصلی جوامع امروزی تبدیل شده است . در این پژوهش علل پیدایش این معضل اجتماعی و عواملی که میتواند زمینه ساز آن باشد، مورد بررسی قرار گرفته است. هدف ما از انجام این پژوهش دست یابی به میزان پرخاشگری و عزت نفس دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم (نوجوانان) و بررسی وجود رابطه میان این متغیر ها با میزان انحرافات، بزهکاری و رفتار های خطر آفرین و تاثیرات متقابل آن هاست و دستیابی به پاسخ این سوال، که آیا پرخاشگری و عزت نفس که از عوامل تاثیر گذار بر روی بزهکاری اند، میتوانند بر روی میزان انحرافات و رفتار های خطر آفرین در نوجوانان تاثیر بگذارند یا خیر؟ نتایج و خروجی ابزارهای آماری بکارگرفته نشان داد که بین پرخاشگری و بزهکاری نوجوانان رابطه معناداری وجود دارد و مولفه های پرخاشگری دانش آموزان، پیش بینی کننده ی معناداری برای بزهکاری نوجوانان می باشد. همچنین نتایج نشان دادند که مولفه های عزت نفس پیش بینی کننده ی معناداری برای بعد بزهکاری نوجوانان نمی باشد.

کلیدواژه ها

انحرافات ، عوامل انحرافات، رفتار های خطر آفرین، نوجوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.