بهبود عملکرد سیکل زمین گرمایی تولید برق رانکین ارگانیک با استفاده از سیستم بازیافت گرما
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: همایش ملی نوآوری و فناوری های نوین و کاربردی در مهندسی برق و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: IECECONF01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 498
نویسندگان
استادیار
استادیار
چکیده
امروزه استفاده از انرژی زمین گرمایی به عنوان یک انرژی پاک بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از بیشترین کاربردهای این انرژی در تولید برق با استفاده از سیکل رانکین ارگانیک می باشد. همچنین استفاده از سیستم های بازیافت گرمای ترموالکتریک در حال توسعه می باشند. در مقاله حاضر یک سیکل رانکین ارگانیک همراه با یک سیستم بازیافت گرمای ترموالکتریک مورد شبیه سازی ترمودینامیکی قرار گرفته است. شبیه سازی در نرم افزار ای ای اس انجام گرفته و نتایج مربوط به مقایسه سیستم پیشنهادی با سیستم معمولی ارائه گردیده است. نتایج بیانگر بهبود عملکرد سیکل پیشنهادی در مقایسه با سیکل معمولی می باشند. مطابق نتایج مدل سازی مشخص گردید که بیشترین سهم در نابودی اگزرژی مربوط به چاه خروجی زمین گرمایی است که همین نقطه به عنوان محل نصب سیستم بازیافت گرما انتخاب گردیده است در نتایج شبیه سازی کاهش سهم نابودی اگزرژی چاه خروجی زمین گرمایی در اثر استفاده از سیستم بازیافت گرما مشهود می باشد. مطابق نتایج در صورت استفاده از سیکل پیشنهادی مقدار ۹/۶۷ کیلو وات توان خالص تولیدی افزایش می یابد. همچنین در صورت استفاده از سیستم پیشنهادی راندمات قانون اول ۱/۴۶۹ درصد و راندمان قانون دوم ۷/۴۳ درصد افزایش می یابد که نشان از موثر بودن سیکل پیشنهادی دارد. با افزایش ضریب سیبک مقدار نابودی اگزرژی ها کاهش می یابد که به دلیل آن بهبود عملکرد سیستم بازیافت گرما است.کلیدواژه ها
سیکل رانکین ارگانیک، ترموالکتریک، راندمان قانون اول، نابودی اگزرژیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عددی تاثیر لایه مرزی بر عملکرد انتقال حرارت و افت فشار در مبدل های حرارتی
- Quantitative Insights into G Protein Signaling: A Review of Recent SPR Methodologies and Discoveries
- استفاده از دو الگوریتم رمزنگاری AES و DES در راستای افزایش امنیت اطلاعات در شبکه های حسگر بیسیم
- پیشنهاد الگوریتم های بهینه سازی برای طراحی گراف های پیچیده با استفاده از شبکه های مولد (GAN)
- طراحی و ارزیابی مدل های تحلیلی برای تسریع فرایند های تصمیم گیری در تحلیل داده های بزرگ به کمک تکنیک یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.